• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

KESK: Akan kan dursun, artık kimse ölmesin

Bir damla kanın akmasına, bir insanımızın canının acımasına, yeni ocaklara ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı.

19.10.2011

Bugün Hakkari Çukurca'da yaşanan çatışma sonucu 24 gencimizin yaşamını yitirmesi, onlarcasının yaralanması bizleri derinden üzmüştür. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

Yıllardır atılan her kurşunun, patlayan her mayının daha fazla acıya ve kana sebep olduğunu söylüyoruz. Yıllardır sorunların barış ve demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ne yazık ki, hala çatışma ve güvenlik eksenli politikalardan medet umuluyor. Bu zihniyet, çocuklarımızın, gençlerimizin ölümüne ve geleceğimizin karatılmasına neden oluyor.

Başbakan, olaya ilişkin yaptığı konuşmada "Barış yaşanır, konuşulmaz" demiştir. Eğer Başbakan sözlerinde samimi ise niçin hala denenmiş, iflas etmiş, 40 binden fazla insanımızın yaşamına mal olmuş politikalarda ısrar ettiğinin de cevabını vermelidir. Hamasi nutuklara değil, barış içinde kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacımız var!

Bir damla kanın akmasına, bir insanımızın canının acımasına, yeni ocaklara ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı.

Cezaevlerinin tıka basa doldurulmasına tahammülümüz kalmadı.

Yaşamını yitirenlerin, evlerine ateş düşenlerin, bedel ödeyenlerin hep yoksul kesimlerin olması gerçeği karşısında hala egemenlerin savaş çığlıkları atmasına tahammülümüz kalmadı.

Artık yeter! Akan Kan Dursun, Kimse Ölmesin!

Kimsenin ölmemesi, daha fazla kan ve gözyaşı dökülmemesi ve barış ortamının tesisi için acil adımlar atılmalıdır.

Sorunların çözümünün barış ve diyalog zemininde çözülebileceği inancıyla çatışmalarda yaşamlarını yitiren gençlerimizin ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.                                                         

Yürütme Kurulu