• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

KESK üyelerine polis saldırısı

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklere karşı haklarına sahip çıkan ve Başbakanlık'a yürümek isteyen KESK üyelerine polis saldırdı.

26.01.2012

AKP'nin kamu çalışanları ile yaptığı görüşmeleri bir kenara iterek kendi iradesiyle hazırlayarak meclise sunduğu 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na karşı KESK üyeleri Ankara'da eylemdeydi. KESK Ankara Şubeler Platformu'nun çağrısıyla saat 12.30'da YKM önünde buluşan kamu çalışanları Başbakanlık'a yürümek istedi, ancak önleri polis barikatı ile kesildi.

Toplu sözleşme ve grev hakları için taleplerini iletmek isteyen KESK üyeleri iki kere barikatı aşmak istedi ancak polisin gazlı saldırısı ile karşılaştı. Polis saldırısının ardından KESK üyeleri, yaklaşık 45 dakikalık bir oturma eylemi düzenledi.

Oturma eyleminin ardından KESK ve KESK'e bağlı sendikaların yöneticilerinden oluşan heyet, taleplerinin olduğu dosyayı bugün toplanan TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na ulaştırmak üzere meclise gitti.

Basın açıklaması sona ererken, KESK üyeleri yapılan saldırıyı protesto etmek için saat 17.30'da İnsan Hakları Anıtı önünde buluşacaklarını duyurdu.

Kaynak: Sendika.Org