KESK'liler barış için oturdu

Kürt sorunu için oturma eylemi gerçekleştiren KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Başbakan Erdoğan'a "Hamasi nutuklara değil barış içinde kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacımız var" diye hitap etti.

EMEK DÜNYASI
25.10.2011

Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı çatışma koşullarının giderek derinleşmesine karşı oturma eylemi gerçekleştiren KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Başbakan Erdoğan'a "Hamasi nutuklara değil barış içinde kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacımız var" çağrısında bulundu.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Kürt sorunun çözülmesi için "Silahlar sussun. Ölümler dursun. Barış hemen şimdi" sloganıyla Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından açıklama yapan Platformun Dönem Sözcüsü Ersoy Adıgüzel, çatışmalarda ve Van depreminde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Yıllardan bu yana süren Kürt sorununun barış ve demokrasi temelinde çözülmesi gerektiğini belirten Ersoy, bu yollar yerine hala çatışma ve güvenlik eksenli politikalardan medet umulmasını eleştirdi.

'BAŞBAKAN SAMİMİ İSE...'

Başbakan Erdoğan'ın daha önce sarf ettiği "Barış yaşanır, konuşulmaz" sözlerini de hatırlatan Adıgüzel,"Eğer Başbakan bu sözlerinde samimi ise niçin hala denenmiş, iflas etmiş, 40 binden fazla insanımızın yaşamına mal olmuş politikalarda ısrar ettiğinin de cevabının vermelidir. Hamasi nutuklara değil barış içinde kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacımız var" dedi. Artık bir damla kanın akmasına tahammülleri olmadığını ifade eden Adıgüzel, "Egemenlerin savaş çığlığı atmasına tahammülümüz kalmadı" diye konuştu.

'İNSANLIK DA ENKAZ ALTINDA'

Van'da yüzlerce kişi enkaz altında kurtarılmayı beklerken sosyal medyada yer alan ırkçı söylemlere de dikkat çeken Adıgüzel, "Medya ve sosyal medyada insanlık da enkaz altında kalmıştır. Yapılan yorumlar ve söylemlerin insanlık adına kabul edilebilir bir yanı yoktur. Barıştan yana tutum alanlar olarak görüyoruz ki; bu savaşın sürmesi her geçen gün toplumdaki yarılmayı arttırıyor. Bu yüzden şu anda barış talebi en acil talep olmuştur. Irkçılığın ve gericiliğin geldiği son noktayı kınıyoruz" dedi. "Kimsenin ölmemesi, daha fazla kan ve gözyaşı dökülmemesi ve barış ortamının tesis edilmesi için acil adımlar atılmalıdır" diyen Adıgüzel, sorunların çözüm yolunun barış ve diyalogdan geçtiğini dile getirdi.