KESK'ten teşekkür mesajı

22.12.2011

KESK, dün yurt genelinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemlerine destek veren sendika, meslek örgütü, odalar, bütün emek ve demokrasi güçlerine, siyasi partilere teşekkür etti KESK, dün yurt genelinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemlerine destek veren sendika, meslek örgütü, odalar, bütün emek ve demokrasi güçlerine, siyasi partilere teşekkür etti.

KESK, 21 Aralık'ta yurt genelinde gerçekleştirdiği greve destek olan kuruluşlara teşekkür etmek için bir mesaj yayınladı. KESK, 21 Aralık Çarşamba günü, "Grevli toplu sözleşme-Güvenceli istihdam-İnsanca yaşayacak temel ücret-Baskı, ceza ve sürgünlerin durdurulması-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması" talepleri ile yurt genelinde greve gitmişti.

Konfederasyon'dan yapılan açıklamada, KESK'in sadece kamu emekçilerinin değil; tüm ezilenlerin, işsizlerin, yoksulların hak ve özgürlük taleplerini meydanlara taşıdıkları belirtilerek, on binlerce kamu emekçisinin grev çağrısına uyarak "ülkede yaratılmaya çalışılan yapay gündemlere" en güzel cevabı verdiği ifade edildi.

Öte yandan KESK, eylemlere destek veren halk başta olmak üzere, mücadelelerinde yanlarında olan tüm sendika, meslek örgütü ve odalara, bütün emek ve demokrasi güçlerine, siyasi partilere, grev alanlarında kendileriyle birlikte olan milletvekillerine, belediye başkanlarına ve basın emekçilerine teşekkür etti. - Ankara