Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Kıdem tazminatı genel grev sebebi

MİTHAT YURDAKUL/MİLLİYET
12.12.2011

Türk-İş’in 21. Genel Kurulu’nda Mustafa Kumlu yeniden başkanlığa seçildi. Muhalefetin Kumlu’ya yoğun eleştirilerine sahne olan genel kurulda, kıdem tazminatının kaldırılmasının genel grev sebebi sayılması kararı ve Ergenekon davası kapsamında tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması konusunda hareket edilmesi talebi çıktı.

Kumlu’yu ilk kutlayanlar ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

223 oyla kazandı
Protesto ve kavgalarla başlayan Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu, dün yapılan seçimin ardından sona erdi. Seçimde, 362 delegenin 350’sinin oyu geçerli sayıldı. Oyların 223’ünü Kumlu, 127’sini ise Sendikal Güçbirliği Platformu adayı Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı. Kumlu, yeniden Türk-İş Genel Başkanı seçilirken Türk-İş Yönetim Kurulu Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar olmak üzere şekillenmiş oldu.
Sonuçların belli olmasının ardından Gül, Kumlu’yu telgraf göndererek hem telefonla arayarak kutladı. Erdoğan da Kumlu’ya kutlama mesajı gönderdi.