• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kırıkkale Şubemizde Temsilciler Kurulu Yapılıdı

16.03.2018

Kırıkkale Şubemizde 16 Mart Cuma günü temsilciler kurulu gerçekleşti. Kurulda Kırıkkale Şubemize bağlı işyerlerindeki sorunlar, gelişmeler tartışıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Devam eden toplu iş sözleşmeleri, eğitimler ve örgütlenmelerdeki son durumlarla birlikte; ülkenin içinde bulunduğu siyasal, sosyal, ekonomik durumları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Kırıkkale Şubemizde gerçekleşen genişletilmiş temsilciler kurulu raporu aşağıda yer almaktadır;

                                        Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Genişletilmiş Temsilciler Kurulu Raporu

OHAL koşullarında giderek ağırlaşan çalışma hayatı bölgemizde yaşanan savaş ve çatışma ortamında daha’da içerisinden çıkılmaz bir hal almıştır.Tüm bu koşullar içerisinde emeğin sorunları artmakta OHAL’i bir fırsat olarak gören sermaye sınıfı fabrikalar ve işyerlerinde baskılarını yoğunlaştırmışlardır.Türkiye’nin 15 temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele gerekçesiyle OHAL ilan edildi. Bu tarihten  öncede varolan baskılar antidemokratik  uygulamalar OHAL’in ilanı ile yasal bir zemin bulmuş oldu.OHAL  giderek halkın en demokratik hak ve özgürlüklerinin askıya alındığı ,grev ertelemelerinin olağan hal aldığı (ertelenen metal grevi 150 bin işçiyi ilgilendiren)çok sayıda kişinin somut hiçbir delile dayandırılmadan işinden ekmeğinden edildiği bir sürece dönüştürüldü.

Afrin’de zeytin dalı harekatı

Komşumuz suriye’de yıllara yayılan ve bir savaş niteliği kazanarak devam eden çatışmalar son dönemde vekalet savaşına dönüştü ABD, Rusya ve diğer emperyalist ülkelerin hegomanya alanı na dönüştürülen suriye’de uzunca bir dönem IŞİD terör örgütü de bu amaçla kullanıldı.IŞID ‘in getirilmesinden sonra farklı çatışma dinamikleri devreye sokularak suriye’de yangına benzin dökmeye çalışmışlardır.
Tüm bu oyunlar içerisine çekilmeye çalışılan Türkiye sınır ötesinde gelişen ve ülkemizi tehdit eden terör yuvalarına 20 ocak’ta başlattığı zeytin dalı harekatı 56. gününü  doldurdu.Dileğimiz bölgemizdeki çatışma ortamının sona ermesi ve emperyalizmin oyun alanına dönüşen ortadoğunun barış ve huzura kavuşması, bölgenin geleceği halklarının kendi özgür iradesi ile belirlenmelidir.

Şeker farikalarının özelleştirilmesi

30 yıllık bir süreçte Türkiye özelleştirmeleri konuşuyor ve özelleştirme yapılıyor.Son 15 yılda Ülkemizin göz bebeği KİT’lerden Tüpraş,Petkim ,Erdemir,Telekom başta olmak üzere 60 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı.
Özelleştirmelerin başta verimlilik ,istihdamda rehabilitasyon , zararın ortadan kaldırılması gibi kulağa hoş gelen propagandasının aksine yerli ve yabancı sermayeye kaynak aktarma ve kar’ın özelleştirmesiyle zararın toplumsallaşması olduğu yaşanan deneyimlerden açık ca ortaya  çıkmışken tarım sektöründe yapılması planlanan şeker fabrikaları özelleştirmesinin  SEK ve ETİBANK  kurumunun özelleştirmelerinde ülkemizde gıda sektöründe yapmış olduğu tahribat ve yıkım ortada iken 14 şeker fabrikasının tekrar özelleştirme ihalesine çıkartılması hem farikaların işçilerinin hemde pancar ekimi yapan binlerce çiftçinin mağdur olmasına ayrıca şeker pancarı şekerinin yerine kullanılan ve kanser dahil bir çok hastalığa davetiye çıkaran NBŞ nişasta bazlı şeker’in pancar şekeri yerine ikame edilmesinin gelecekte sağlıksız bir neslin gelişmesine sebep olacaktır.
Şeker fabrikaları özelleştirmeleri sıradan bir özelleştirme olmayacak ülkemizin en değerli ve cumhuriyet döneminin öncü sanayi kuruluşlarının gözden çıkartılması anlamına gelecektir.

Ülkemizde yaşanan sorunlardan ayrı bir sorun yaşamamız hal böyle olunca ülke sorunları işyerimizde birebir yaşanmaktadır.
Ancak Ülkemizde yaşanan bu sorunlar Terör,Güvenlik,OHAL vb sebeplerden dolayı işyerlerimizde yaşadığımız sorunlar tali sorun olarak kamuoyunda yeterince karşılık bulmamakta örneğin iş cinayetleri en önemli sorunumuzken biz bu sorunu kamuoyunda yeterince paylaşım yapamıyoruz.
Temsilciler kurulu olarak geçtiğimiz günlerde Tüpraş’ta yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden Ali Hurşut arkadaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı