• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel merkez yöneticilerimize yeni dönemde başarı dileklerini ilettiler

Kocaeli basın emekçilerinden Petrol-İş'e ziyaret

Kocaeli medyasını oluşturan ajans, gazete ve televizyonların basın emekçileri, 26. Olağan Merkez Genel Kurulu sonrasında Kocaeli Şube Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri seçilmesi dolayısıyla kendisini ziyarete gelerek, Yaşar'a yeni görevinde başarılar dilediler.

BASIN SERVİSİ
14.10.2011

Kocaeli medyasını oluşturan ajans, gazete ve televizyonların basın emekçileri, 26. Olağan Merkez Genel Kurulu sonrasında Kocaeli Şube Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri seçilmesi dolayısıyla kendisini ziyarete gelerek, Yaşar'a yeni görevinde başarılar dilediler. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen'i de ziyaret eden gazetecilerle yapılan görüşmelerde, işçilerin, emekçilerin yaşadığı sorunlar, kıdem tazminatı, 2821 ve 2822 sayılı yasalar,  4857 sayılı İş Yasası'nın esnek çalışmayı dayatan maddelerinin yarattığı sıkıntılar, Sendikal Güç Birliği Platformu, Türk-İş  Genel Kurulu, Yeni Anayasa tartışmaları, bölgesel asgari ücret, örgütlenme sorunları, esnek çalışma, ulusal istihdam büroları gibi konular gündeme geldi. Genel merkez yöneticilerimiz de ziyaret nedeniyle Kocaelili gazetecilere teşekkür ederek, Petrol-İş'in Tüpraş'ın özelleştirilmesine karşı verdiği mücadele sürecinde bu ilimizdeki basın organlarının, gazetecilerin Petrol-İş'e, Tüpraş işçilerine verdiği desteği unutmadıklarını, aynı desteği bundan sonraki süreçte de vereceklerinden bir kuşkuları olmadığını söylediler.

Özgür Kocaeli Gazetesi'nden Çetin Gürol, Cumhuriyet Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Ahmet Kurt, Kocaeli Gazetesi'nden Serkan Borlak, İhlas Haber Ajansı'ndan Gökhan Ayar, TV - 41'den Eren Demirtürk, Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nden Fatma Aydınoğlu, Kocaeli Demokrat Gazetesi'nden Süriye Çatak, Gazete Kocaeli'den Sevil Bıçakçı'dan oluşan Kocaelili gazeteciler, Kocaeli Şube Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın Petrol-İş Genel Sekreterliğine seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Yaşar'a yeni dönemde başarı dileklerini ilettiler.

Yaşar ve Öztaşkın'ın konuşmaları

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar ise yaptığı konuşmada, “Bizim sendikacı olarak yaptığımız iş, çalışanların hakkını, hukukunu korumaktır. 12 yıllık Şube Başkanlığı ve temsilcilikle birlikte Kocaeli Petrol-İş'te 17 yıl görev yaptım. Petrol-İş Genel Kurulu'nda genel sekreter seçilmem nedeniyle önümüzdeki 4 yıllık bir süreçte de genel merkezde çalışacağım. Koltuklar insana bir şey katmaz. Önemli olan insanların o makamlara bir şey katmasıdır. Bu göreve seçilmemle daha büyük bir sorumluluk almış bulunuyorum. Amacım, bu yeni görevimde yeni projeler üretmek,emekçi sınıfına daha fazla hizmet etmek, işçi sınıfının çıkarlarını daha iyi savunmaktır. Bizi seçen insanları utandırmak istemiyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın da Kocaelili basın emekçilerinin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Kocaeli şubemiz Petrol-İş'in önemli şubelerinden biridir. Kocaeli'yi Petrol-İş'te son üç dönemdir Genel Yönetim Sekreterimiz Mehmet Güray temsil ediyordu. Kocaeli, bu dönem Genel Sekreterliğe seçilen Ali Ufuk Yaşar ile temsil edilecek. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Yaşar'ın 12 yıllık şube başkanlığı var. Örgütün her kademesinde çalışarak görev yapmış bir arkadaşımız. Burada da beraberce, bir ekip halinde çalışacağız. Amacımız Petrol-İş'i daha da büyütmek, işçi sınıfına daha fazla hizmet edebilmektir” diye konuştu.