• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli şubemiz 8 Mart'ı Tüpraş’ta kutladı

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Dünya Kadınlar Günü’nü Tüpraş Genel Müdürlüğü ve Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü kadın çalışanları ile Tüpraş Kış Bahçesi’nde kutladı.

08.03.2011

Petrol-İş Kocaeli Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Tüpraş’ta KutladıPetrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Dünya Kadınlar Günü’nü Tüpraş Genel Müdürlüğü ve Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü kadın çalışanları ile Tüpraş Kış Bahçesi’nde kutladı. Etkinliğe Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk YAŞAR, İdari Sekreter Salih AKDUMAN, Yönetim Kurulu Üyeleri Y.Sami ÇINAR, Nesimi YETİŞOĞLU, Temel AKTAŞ,Tüpraş Genel Müdürlüğü İşyeri Baştemsilcisi Naci TOKSOY, İzmit Rafineri Müdürlüğü İşyeri Baştemsilcisi Mehmet GÜNAYDIN,Temsilci Özcan ÖZER, Tüpraş Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz BAYRAKTAR, Nezih AKÇINAR ile bayan çalışanlar katıldılar.

Başkan Ali Ufuk Yaşar burada günün anlamını belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi:
“8 Mart 1957 tarihinde Amerika’da bir tekstil fabrikasında hayatını kaybeden 129 kadın işçi dünyaya malolacak böyle bir günün kutlanmasının öncüsü olacaklarını bilmiyorlardı elbette…Ülkemizde de 1920’lerde vatan, millet sevdasıyla özgürlük mücadelesi vermiş Nene Hatunlar'ın, Kara Fatmalar'ın toplumda kadının sadece yufka yürekli ana, duygusal bir varlık, bir eş olmadığını 90 sene öncesinde tarihe geçerek bizlere gösterdikleri gibi…

Sosyal hayatta başarıyla temsil eden kadın, ailenin çekirdeği, çalışma hayatının vazgeçilmezi kadın üretken yapısıyla toplumdaki hak ettiği yeri süratle bulmaya çalışmaktadır. Ancak toplumda hala kadın istismar edilmekte, tacizle, şiddete maruz kalmakla haber oluyorsa, toplum olarak daha çok yol kat ettiğimiz gerektiğini de vurgulamadan geçemeyeceğim.

Elbette, bir günde konuşulanlar, bu sorunları çözmez. Yıl boyunca takipçisi olarak ancak yol alabiliriz.”

Başkan Yaşar’ın konuşmasından sonra bayan çalışanlarımıza sendikamız tarafından çiçek verildi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı