• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

KOCAELİ ŞUBEMİZDE BAYRAM SEVİNCİ

30.10.2012

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri ile birlikte bayramlaştı. Petrol-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Salih Akduman`ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşmaya Petrol-İş Genel Sekreteri  Ali Ufuk Yaşar, yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri, geçmiş dönemlerde işyterlerinden emekli olan ve çalışan üyelerimiz katıldı.

Samimi ve aile sıcaklığında geçen bayramlaşmada konuşan Petrol-İş Şube Başkanı Akduman, “Bayram gününün hem ülkemizi hem de ülkemizde yaşayan emekçi kardeşlerimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu bayramın kendi içindeki manevi duygusunun tüm dünyada hakim olmasını arzu ediyoruz. Bayramlarda hep çocuksu bir sevgiyle yaşayalım istiyoruz ama maalesef terörün getirdiği bir olumsuzluklar var” dedi.

Emekçiler aynı çatı altında olmalı

Akduman, gelen tüm hükümetlerin çalışan lehinde olumsuz yasalar çıkarttığını kaydederek, “Son günlerde emeklilik yaşı ile ilgili bir düzenleme gündemde. Bu düzenlemeyi protesto ediyoruz” dedi.

İşçi sınıfının Avrupa`da olduğu gibi tek çatı altında toplanması gerektiğini ifade eden Akduman, “İşçi sınıfı belli bilince ulaştı. Türkiye`deki sendikalar bir araya gelerek sermayenin çalışmalarını ve ülke üzerindeki etkisini kıracağımıza inanıyoruz. Başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Nasıl işverenler bir sendika altında bir araya geliyorsa çalışan emekçiler de bir çatı altında olmalı” şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan sendikamız genel sekreteri Ali Ufuk Yaşar, yeni sendika yasasıyla ilgili, “Sendikalar yasası eksik ve yanlışlarla dolu. Elbette noter şartının kaldırılması olumlu gelişmedir.  Grev hakkının verilmemesi ve tazminat hakkının kaldırılması olumsuz bir durumdur. Anayasal eşitliğe aykırı olması nedeniyle doğru bulmadığımızı belirttik” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

 

Kaynak: Kocaeli Şubesi