Uluslararası dayanışma önem kazanıyor

Küresel sendikal federasyon temsilcileri toplandı

Küresel sendikal federasyon temsilcileri, küresel federasyonlar arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve tek tek ülkelerdeki sendikal mücadele deneyimleri çerçevesinde uluslararası dayanışmanın önemini ortaya koymak için 30 Nisan 2010 tarihinde Hava-İş Sendikası Genel Merkezi'nde  bir atölye çalışması düzenledi.

30.04.2010

Küresel sendikal federasyon temsilcileri küresel federasyonlar arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve tek tek ülkelerdeki sendikal mücadele deneyimleri çerçevesinde uluslararası dayanışmanın önemini ortaya koymak için 30 Nisan 2010 tarihinde Hava-İş Sendikası Genel Merkezinde  bir atölye çalışması düzenledi.

Atölye çalışmasına Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC, Uluslararası Nakliyat İşçileri Federasyonu ITF, Uluslararası Eğitim Emekçileri Federasyonu EI, Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu IUF, Uluslararası Kimya Enerji ve Maden İşçileri Federasyonu ICEM, Uluslararası Kamu Hizmeti İşçileri Federasyonu PSI, Uluslararası Hizmet İşçileri Federasyonu UNI, Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu IMF temsilcileri ve ilgili uluslararası federasyonların Türkiye'deki üye örgütleri katıldı.

Atölye çalışmasında her küresel federasyon Türkiye'deki üye örgütlerle olan dayanışma ilişkisini vurguladı. Bu bağlamda, küresel federasyonumuz ICEM temsilcisi Kemal Özkan federasyonun küresel düzeydeki çalışmalarını içeren bir sunum yaptı.

Toplantıya sendikamızdan Genel Sekreter Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı. Üst örgütümüz ICEM'in sunumundan sonra bir konuşma yapan Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül küresel sendikal dayanışmanın yerinde ve zamanında kullanılmasının örgütlenme açısından önemini vurguladı.

Atölye çalışması sonunda  federasyon temsilcileri 1 Mayıs'ta “Emek ve Dayanışma Günü” çerçevesinde Taksim'de olacaklarını belirttiler.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...