• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Maruti Suzuki İşçilerine Destek İçin Oturma Grevi

27 Mayıs'ta Hindistan sendikalarının üyeleri Maruti Suzuki işçilerine destek vermek için protesto eylemi düzenledi.

30.05.2013

Tüm Hindistan Sendikalar Kongresi, Hindistan Sendikalar Merkezi ve Hind Mazdur Sabha'nın yöneticileri ile birlikte Maruti Suzuki, Honda, Suzuki Powertrain, RICCO, Hero Moto Cop, Sona Koyo Steering ve Satyam Auto işyerlerinden sendika üyeleri, Kaithal'da (Hindistan'ın Haryana eyaleti) 19 Mayıs günü 100'ün üzerinde işçinin polis tarafından tutuklanmasını protesto etmek üzere gösteri yürüyüşü ve bir saatlik oturma grevi düzenlediler.

Eylem, Maruti Suzuki İşçileri Sendikası'nın (MSWU) Maruti Suzuki işçilerine devlet makamlarının uyguladığı acımasız baskıyı protesto çağrısına dayanıyor. Çağrı bütün sendikalara, sivil toplum ve kitle örgütlerine ve demokratik zihniyetteki bireylere yönelikti.

24 Mart'tan bu yana, MSWU, şirketin işten attığı 546 sürekli işçi ile 1.800 taşeron işçisinin işe iadesini talep eden protesto eylemleri ve açlık grevleri örgütlüyordu. MSWU'nun verdiği bilgilere göre, polis şimdiye kadar 147 işçiyi tutukladı ve 66 işçi hakkında da kefaletsiz yakalama emri çıkardı. İşçiler hükümetin işten atılan işçilerle ilgilenmediği ve hep şirket yönetimini desteklediği kanısında.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi