• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mebant İzolasyon ve Bant Sanayi örgütlenmesinde mutlu son

Yetki prosedürünün devam ettiği Mebant İzolasyon ve Bant San. A.Ş. işyerinde TİS görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Onbir ayı aşan bir örgütlenme mücadelesinden sonra 21 Nisan 2010 tarihi itibarı ile çoğunluk tespiti olumlu geldi.

13.01.2011

Onbir ayı aşan bir örgütlenme mücadelesinden sonra 21 Nisan 2010 tarihi itibarı ile çoğunluk tespiti olumlu geldi. İşveren yasal süre içerisinde çoğunluk tespitine itiraz etti. Daha sonra işverenle görüşmeler sonrasında örgütlenmenin ilk günlerinde işten çıkartılan 4 üyemiz Ağustos 2010 tarihinde işbaşı yaptırıldı. 24 Ağustos 2010 tarihinde yetki prosedürünün devem etmesine rağmen işveren Toplu sözleşme görüşmelerine başlanıldı ve 8 toplantı sonrasında 13 Ocak 2011 tarihinde anlaşmaya varıldı.

13 Ocak 2011 günü fabrika yemekhanesinde işveren vekili Kıvanç KARDEŞ ve şube başkanımız A.Gani GÜNDOĞDU imzalanan toplu iş sözleşmesini birlikte açıkladılar.

Kıvanç Kardeş açıklamasında sendikanın demokratik bir hak olduğunu ve umudunun bu hakkını kullanan çalışanlarına olumlu yönde bir motivasyon sağlaması ve verimliliğin artması olduğunu açıkladı.

Şube başkanı A.Gani Gündoğdu açıklamasında özetle sendikanın yetkili olduğu işyerinde öncelikle işyerinin yaşaması, kar etmesi ve bizim bu kardan payımıza düşen miktarı alabilmemiz olacaktır dedi. Sendikanın var olduğu işyerlerinde iş disiplinin geldiğini, çalışma düzeninin olumlu yönde etkilendiğini ve üretimin artığını söyledi.