• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Acıyı Paylaşmak için Soma'daydılar

Merkez ve Şube Yöneticilerimizin Soma Ziyareti

Soma'da yaşanan ve 301 kişinin ölümüne sebep  olan iş cinayetinin  ardından sendikamız Genel Merkez Yöneticileri ve Şube Başkanları maden işçilerinin  ve ailelerinin acılarını paylaşmak, facianın nedenlerini yerinde tespit etmek ve ileriye dönük yapılması gerekenleri belirlemek için Soma'yı ziyaret ettiler.

20.05.2014

Gerçekleşen iş cinayetiyle ilgili Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ahmet Kabaca ayrı ayrı heyetler halinde facianın yaşandığı Soma'ya ziyarette bulundular. Genel Merkez Yöneticilerimizin dışında şube başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri Soma'yı ziyaret eden heyetlere katıldılar.

Sendika Genel Başkanları'ndan Soma Ziyareti

13 Mayıs 2014’te ülkemiz tarihin en büyük maden faciası Soma’da meydana geldi. Soma'da yaşanan, taşeronlaşmanın, kuralsızlığın, yok sayılan işçi sağlığı ve güvenliğinin en uç ve acı sonucudur. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği dördüncü günde (16 Mayıs 2014) Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel  Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Kristal-İş  Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi  facianın yaşandığı maden bölgesini ziyaret ettiler. Heyete ziyaret boyunca  Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay ve yönetim kurulu üyelerimiz de eşlik etti.

Facianın gerçekleşmesinin üzerinden dört gün geçmesine rağmen kurtarılmayı bekleyen işçi sayılarının kesin olarak belirlenememesi, işçi sağlığı ve güvenliği konularındaki gündeme gelen ihmaller  konusunda Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve beraberindeki heyet Türkiye Maden-İş Sendikası yetkililerinden kısa bilgi aldı. Türkiye Maden-İş Sendikası'yla yapılan görüşmenin ardından heyet yürütülen çalışmaları yerinde izledi.

Petrol-İş Genel Sekreteri ve Şube Başkanları Soma'daydı

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Denetim Kurulu Başkanımız Yusuf Ziya Kahyaoğlu, Düzce Şube Başkanımız Ünal Akbulut ve Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman 16 Mayıs Cuma günü Soma'ya ziyarette bulundu.

Bu ziyarette Genel Sekreterimiz, facianın gerçekleştiği bölgede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bir görüşme yaptı. Heyet olarak kazadan sonra orada bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Maden-İş Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Başkanı Eyüp Alabaş ile tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul'a "Ülkemizin ve sendikal hareketin tarihindeki en acı olaylardan birini yaşıyoruz. Madenci şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedikten sonra, bu ve benzeri acıların birkez daha yaşanmaması için gerek hükümetin, gerekse işverenlerin tüm tedbirleri almaları gerektiğinin altını çizdi.

Genel Sekreterimiz ve şube başkanlarımızdan oluşan heyet Kızılay çadırlarının bulunduğu kısımda maden işçileriyle sohbet etti.

Denetim Kurulu Başkanımız Yusuf Ziya Kahyaoğlu, Kıbrıs Televizyonu'nun Soma'da yapılan canlı yayınına katılıp Türkiye'de maden işçilerinin çalışma koşullarının zorlukları ve taşeron sisteminin sorunlarını paylaştı.

Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca da Soma'yı Ziyaret Etti

Genel Yönetim Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan, Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Niyazi Recep Kethüda da 17 Mayıs Cumartesi günü bir ziyaret gerçekleştirdiler. Olay yerinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile biraraya geldiler. Genel Maden-İş Başkanı Nurettin Akçul ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit ile görüştüler. Akçul ve Yiğit, heyeti faciayla ilgili bilgilendirdikten sonra, olay yerini incelemek üzere gezdirdiler.

Değerlendirmelerin ardından Genel Yönetim Sekreterimiz Ahmet Kabaca "Tüm örgütümüzle bu acıyı paylaşıyoruz. Kaybettiğimiz tüm emekçilere Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyoruz" dedi. Kabaca, bu olaydan tüm emek camiasının ve ülkeyi yönetenlerin ders çıkarması gerektiğini belirterek sözlerini bitirdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı