• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yöneticilerimiz Nedex Grevcileriyle Birarada

Gebze Şubemizin örgütlü olduğu Nedex işyerinde 17 Haziran tarihinde başlayan grevimiz coşkuyla devam ediyor. 21 Haziran Pazartesi sabahı Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut  grev alanında, üyelerimizle biraraya geldiler.

21.06.2021

Gebze Şubemizin örgütlü olduğu ve Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kurulu bulunan Nedex Kimya San. Tic. A.Ş. ile Petrol-İş arasındaki yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri 29 Ocak 2021 tarihinde başladı. 86 üyemizin çalıştığı Nedex’de aylardır devam eden sözleşme görüşmelerinden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamadı. Özellikle ücret konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden oldu.

Tüm bu gelişmeler üzerine Nedex işyerinde 17 Haziran Perşembe günü başlayan grevimiz, coşkuyla devam ediyor. Bugün ise Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut grev alanına giderek üyelerimizle biraraya geldiler. Merkez Yöneticilerimiz, fabrika önünde bekleyen üyelerimiz ve Gebze Şube yöneticilerimiz tarafından sloganlarla karşılandılar.

Grev alanında grevci üyelerimize hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Greve çıkan Nedex üyelerinin verdiği mücadeleye Petrol-İş Yönetimi olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti. Grevin hiçbir zaman tek başına amaç olmadığını vurgulayan Genel Başkan Akyüz, gerektiği yerde sonuna kadar mücadele vermekten kaçınmayacaklarının da mesajını verdi. İşverene çağrıda bulunan Akyüz, bir an önce toplu sözleşme masasının kurulmasını ve iş barışının yeniden tesis edilmesinin gerektiğine işaret etti. Petrol-İş’in Genel Merkez ve şubeleriyle Nedex işçilerinin yanında olacağını belirten Genel Başkan, sözleşme demek yeni haklar, yeni kazanımlar elde etmek demektir. Bunu da elde edene kadar mücadelemiz devam edecektir. Nedex Grevimizin bizlere ve tüm işçi sınıfına hayırlı olmasını temenni ediyorum, dedi. Genel Merkez Yöneticilerimiz, üyelerimize ve Gebze şubemize grevlerinde başarılar dileyerek alandan ayrıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı