• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mersin Şubemizden Soda Grevine İlişkin Basın Açıklaması

Cumhurbaşkanı kararı ile 60 gün süre ile ertelenen Soda Sanayii grevi ile ilgili bugün Genel Merkez Yöneticilerimiz, Mersin Şube Yönetimi ve üyelerimizin katılımıyla fabrika önünde basın açıklaması yapıldı.

09.10.2020

Sendikamızın örgütlü olduğu, Mersin'de kurulu bulunan Soda Sanayii A.Ş.’de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle ilan edilen 9 Ekim 2020 uygulama tarihli grevimiz, Cumhurbaşkanı kararıyla 60 gün süreyle ertelendi. Grevimizin ertelenme gerekçesi “Genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görülmesi” olarak belirtilmiştir. Pandemi süresince üretim tüm hızıyla devam ederken göz önüne alınmayan “genel sağlık” risklerinin, grev ertelemesine gerekçe yapılması dikkat çekicidir.

Grev erteleme kararının ardından, bugün saat 10.00'da sendikamız Genel Sekreteri Salih Akduman, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Mersin Şube Yöneticilerimiz ve üyelerimizin katılımıyla fabrika önünde bir basın açıklaması yapıldı. 

Grev ve toplu sözleşmenin bir hak olduğunun vurgulandığı basın açıklamasında, grev ertelemesinin tamamen keyfi ve hukuksuz olduğu, 60 gün sonunda anlaşma
sağlanamazsa Yüksek Hakem Kurulu’na gidileceği için erteleme karararının ‘yasaklama’ anlamına geldiğine dikkat çekildi.