• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mersin'de görkemli 1 Mayıs kutlaması

Mersin'de 1 Mayıs, düzenlenen yürüyüş ve mitingle şenlik havasında kutlandı. Kutlamalar 9 yıldır yasak olan Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı.

01.05.2010

Kutlamalara Mersin Şubemizde örgütlü Petrol-İş üyeleri de ellerinde, “Sendikalı Ol! Güçlü Ol” pankart ve dövizlerini taşıyarak “Sendikalı Ol” kampanyamızı da 1 Mayıs alanına taşıdılar. Tren garı önünde toplanan işçi, emekçi, memur, gençler, çeşitli sivil toplum örgütü mensupları ile partili gruplar, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlar eşliğinde İstiklal ve Sakarya caddelerini geçerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplantı. 

En son 2001'de kutlama yapılan alanda 1 Mayıs programı coşkuyla başladı. Mitinge 15 binin üzerinde katılım oldu.

1 Mayıs Düzenleme Komitesi Başkanı ve sendikamız Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, bugün Türkiye'de işçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin ve işsizlerin bütün haklarına sermaye tarafından her zamankinden daha çok saldırı yapıldığını, işçilerin, emekçilerin bu saldırılara karşı mücadelesinin yükseldiğini söyledi. Kutlamalar, yerel sanatçıların verdiği konser eşliğinde alanda çekilen halayların ardından sona erdi.