• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mısır'da Schlumberger'deki sendika web sitesi kurdu

Mısır'da petrol saha hizmetleri şirketi Schlumberger'de işverenin uyguladığı ağır sendikal baskıyla karşı karşıya olan işçiler Nisan 2011'den beri örgütlenme hakkını kullanmak için çetin bir mücadele veriyorlar. Bu koşullarda işletme düzeyindeki sendika mücadelede yeni kurduğu web sitesini de kullanmaya başladı.

27.09.2012

Schlumberger petrol saha hizmetleri alanında dünyanın en büyük şirketi ve Mısır'da 2.500 dolayında işçi istihdam ediyor. Bu işçilerin yüzde 40'ı on farklı işyerinde çalışan taşeron işçilerinden oluşuyor.

Şirket düzeyindeki sendikanın işyerinde faaliyete geçmesinin daha ilk haftasında, şirket yönetimi, sendikanın demokratik seçimle gelmiş Genel Sekreteri Muhammed Abd Elrahman'ı, Başkan Essam'ı ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayman Abd Elmonem'i hiçbir bildirimde bulunmadan işten attı. Üç yönetici de işe geldiklerinde işyerine alınmadılar.
IndustriALL'un yanı sıra, Kanada ve Norveç'ten sektör sendikaları CEP ve IndustriEnergi, Mısır'daki işçilere bu şekilde davranılmasını şirketin Fransa'daki genel merkezi nezdinde kınadılar. Şirket önce gelişmeleri soruşturma sözü verdi, ama sonra küresel federasyondan üst düzey bir delegasyonla Mısır'da görüşme önerisini reddetti.
İşten atılan işçiler tazminat ödenmesi seçeneğini reddettiler ve işe iade edilmeleri için mücadeleyi sürdürüyorlar. Şirket ise yönetimi işçilerin sendikaya üye olmasını engellemeye yönelik baskıyı sürdürüyor. Sendika yeni kurulan ulusal sendikal merkez Mısır Bağımsız Sendikalar Federasyonu'na bağlı.

Kaynak: Industriall Küresel Sendika

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı