• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MKE KURUMU GENEL MÜDÜRÜ ZİYARET EDİLDİ

MKE KURUMU GENEL MÜDÜRÜ ZİYARET EDİLDİ16 Ocak 2007 Salı günü Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz, Ankara ve Kırıkkale Şube Başkan ve yöneticileri, MKE Kurumu Genel Müdürü ve yöneticilerini ziyaret ettiler.
16.01.2007

MKE KURUMU GENEL MÜDÜRÜ ZİYARET EDİLDİ16 Ocak 2007 Salı günü Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz, Ankara ve Kırıkkale Şube Başkan ve yöneticileri, MKE Kurumu Genel Müdürü ve yöneticilerini ziyaret ettiler. Sendikamızın örgütlü olduğu Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Müdürlüğü ile Nitroselülöz Fabrikası Müdürlüğünde çalışmakta olan üyelerimizin sorunları ile önümüzdeki dönem TİS sürecine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede şubemize bağlı işyerine ilişkin aşağıda konular Genel Başkanımız tarafından gündeme getirildi.1) Kadroların emekli olan üyelerimiz nedeniyle boşalmasından dolayı işçilerin her işte çalıştırıldığı tarafımızdan gözlemlenmektedir. Bu durum ehil olmayan ve ehliyetsiz işçilerin çalıştığı ortamlarda iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından ciddi endişe yaratmaktadır. 2) Aynı derecedeki üyelerimiz arasında kıdem farkı ortadan kalkmıştır. İş barışı ve huzurlu bir çalışma ortamı için kıdemi gözeten bir çalışma yapılmalıdır. 3) Gizli Pazar konusunda şubemizin açtığı “yorum davası” devam etmektedir. Ancak 30 Pazar’ın aşıldığı hallerde, kurumumuza bağlı başka işyerlerinde ödeme yapıldığı halde işyerimizde uygulanmamaktadır. Bu konuda uygulama birliği sağlanmalıdır.4) Toplu İş Sözleşmesi sonrası, sözleşmenin uygulanması konusunda diğer işyerleri ile birlik sağlanması amacıyla toplantı yapılması,5) Yol parası hususunda uygulama birliği sağlanması,6) Prim Yönetmeliğinin TİS maddesi haline getirilmesi ve bakım onarıma bağlı Buhar Santralinde çalışan üyelerimize prim ödenmesi,7) Dinlenme yerleri, Tuvalet v.b. ortak kulanım alanlarının revize edilmesi,8) Banka promosyonlarının sosyal tesisler v.b. yerlerin revize edilmesi amacıyla kullanılması.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı