• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Makedonya Kimya İşçileri Sendikası Kongresi'ndeydi

“Mücadelemizi Birleşerek Yükseltelim”

Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, 24 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen Makedonya Kimya İşçileri Sendikası'nın Genel Kurulu'na katıldı. Genel Kurul sonucunda Makedonya Kimya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Zoran Mironovski yeniden aynı göreve seçildi.

27.10.2015

24 Ekim'de Makedonya'da gerçekleştirilen Kimya İşçileri Sendikası Genel Kurulu'na, Petrol-İş'i temsilen Genel Mali Sekreter Turgut Düşova ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı katıldı.

Genel Kurul'da bir konuşma yapan Düşova, Makedonya Kimya İşçileri Sendikası'nın Petrol-İş'i kongrelerine davet etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Düşova sözlerine şöyle devam etti: 

“Dayatılan neoliberal politikalar bütün dünya işçilerine işsizlik, yoksulluk ve açlık getiriyor. Sermayenin bu vahşi politikalarına karşı sendikalar daha fazla işbirliğine, daha güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç duymaktadır.”

Konuşmasının devamında "Ancak bu şekilde daha adil bir düzene geçebiliriz" diyen Düşova, “Bu noktada küresel üst örgütümüz IndustriALL'a büyük görevler düşmektedir. Biz IndustriALL'den kendi ülkemiz adına büyük destek aldık. Fakat şirketlere karşı mücadelemizi küresel ölçekte birleşerek daha da yükseltmeliyiz” dedi.  

Düşova sözlerini, "Sendikamız ve ülkemiz adına tekrar sizlere teşekkür ediyor, başarılı bir kongre geçirmenizi diliyoruz" diyerek sonlandırdı.