• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MUSTAFA MESUT TEKİK FLORMAR VE CARGİLL’DE

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik 1 Mart tarihinde fabrika önünde  direnişlerini aylardır devam ettiren Flormar ve Cargill emekçilerini ziyaret etti.

02.03.2019

Sendikamızda örgütlendikleri işten atılan ve 291 gündür direnişlerini devam ettiren Flormar emekçilerini, 1 Mart tarihinde Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ziyaret etti. Mücadele alanına sıklıkla dayanışma ziyaretlerinde bulunan Mustafa Mesut Tekik ile direnişçi üyelerimiz Flormar mücadelesinin gidişatı, mücadelenin yükseltilmesi için yapılması gerekenler üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Mustafa Mesut Tekik, Flormar’dan sonra bir başka direniş alanı olan Cargill’e de dayanışma ziyaretinde bulundu. Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan Cargill emekçileri direnişlerine 318. gününde de ilk günkü kararlılıkla devam ediyorlar. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Cargill emekçilerinin direnişlerine ortak olma ve zorlukların ancak dayanışma ile aşılabileceği duygusuyla yaptığı bu ziyarette, Cargill emekçileri ile direnişinin geldiği nokta ve mücadelenin bundan sonraki seyri üzerine fikir alışverişinde bulundular.