• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mutlu Akü ve Mutlu Plastik’te Grev Başladı

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Mutlu Akü ve Mutlu Plastik işyerlerinde bu sabah itibariyle grev başladı. İki işyeri için yaklaşık altı aydır devam eden görüşmelerin tıkanmasında öne çıkan konu ücretler oldu.

09.06.2022

Sendikamız İstanbul 2 No’lu Şubesinin örgütlü olduğu ve Tuzla/Tepeören’de kurulu bulunan Mutlu Akü ve Malzemeleri San. A.Ş. ile Mutlu Plastik ve Ambalaj San. Tic. A.Ş işyerlerinde bugün(9 Haziran) itibariyle grev uygulamamız başladı. Mutlu Akü işyerinde 708, Mutlu Plastik işyerinde ise 63 üyemiz çalışıyor.

25 Ocak 2022 tarihinde yapılan ilk toplu sözleşme görüşmesi oturumunun ardından yaklaşık 6 ay geçmiş durumda. Bu süre zarfında artan hayat pahalılığı, her geçen gün yükselen enflasyon ve bunlara karşı düşen alım gücünü telafi etmek isteyen tüm emekçiler gibi Mutlu Akü ve Mutlu Plastik işçileri de geçinebilir bir ücret talebinde bulundular.

Ancak 8 Haziran Çarşamba günü sendikamız Genel Merkezinde yapılan grev öncesi son görüşmede de özellikle ücretler konusunda uzlaşı sağlanaması üzerine, bu sabah grevimiz başladı. Sabahın ilk saatlerinde fabrika önünde toplanan üyelerimiz fabrika kapısına grev pankartını astı.

Sendikamız Genel Merkez Yönetimi, İstanbul 2 Nolu Şube yöneticileri, şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden üye ve temsilcilerimiz de grevin ilk saatlerinde Mutlu Akü ve Mutlu Plastik emekçilerine destek olmak için fabrika önündeydiler.

Grevimiz fabrika önünde coşkuyla devam ediyor.