• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Nedex’te Eğitim Yapıldı

Sendikamız Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Nedex işyerinde 17 Haziran tarihinde başlayan grev coşkuyla devam ediyor. Grevin 16. gününde Genel Başkanımız ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimizin de katılımıyla eğitim yapıldı.

04.07.2021

Gebze Şubemizin örgütlü olduğu ve Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kurulu bulunan Nedex Kimya San. Tic. A.Ş. işyeri grevimiz sürüyor. 86 üyemizin çalıştığı Nedex’de aylarca devam eden sözleşme görüşmelerinden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamaması ve özellikle ücret konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden olmuştu.

17 Haziran tarihinde başlayan Nedex Grevi, Gebze Şubemizin öncülüğünde, Nedex işçisinin kararlılığı ve coşkusuyla 20. gününe yaklaşıyor.  2 Temmuz Cuma günü Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda’nın da katılımıyla hem grevci üyelerimizle biraraya gelindi hem de grev alanında eğitim yapıldı.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz grev alanında yaptığı konuşmasında, Nedex üyelerinin verdiği mücadeleye Petrol-İş Yönetimi olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti. Grevin hiçbir zaman tek başına amaç olmadığını vurgulayan Genel Başkan Akyüz, gerektiği yerde sonuna kadar mücadele etmekten kaçınmayacaklarının da mesajını verdi. Petrol-İş Sendikası’nın her zaman örgütlü olduğu işyerinin varlığını savunurken, üyelerinin de mağdur edilmediği bir politika izlediğini belirten Genel Başkan, Nedex işverenini de toplu sözleşme masasına davet etti.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ise konuşmasında, Petrol-İş Sendikası’nın öncelikli hedefinin işyerlerinde iş barışının sağlanması olduğuna işaret etti. Petrol-İş’in her zaman müzakereye açık olduğunu, işyerinde uyumlu çalışma için elinden gelen çabayı gösterdiğine vurgu yapan Recepkethüda, işyerini ve işçileri birlikte koruyacaklarını söyledi. Niyazi Recepkethüda konuşmasını, Petrol-İş’in her zaman üyesinin yanında, üyesinin hakkını korumaya devam edeceğini belirterek sonlandırdı.

Merkez Yöneticilerimizin konuşmalarının ardından sendikamız Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan tarafından üyelerimize eğitim verildi. Eğitimde, birlik olmanın mücadele kararlılığını arttıracağı, dayanışmanın ise mücadeleyi güçlendireceği vurgusu öne çıktı. Hukuk Servisi Uzmanımız İrfan Taşkın ise üyelerimizden gelen sorulara yanıt verdi, hukuki süreç hakkında bilgilendirme yaptı.