• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Nova Plastik Sendikalı Olacak!

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubesi tarafından örgütlenme çalışması yürütülen ve kısa sürede çoğunluğa ulaştığımız Nova Plastik işyerinde, en temel haklarını kullanıp sendikamıza üye olan işçiler işten çıkarıldı. 11 Haziran Cumartesi Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz direniş alanını ziyaret etti.

13.06.2022

Kırklareli/Vize’de kurulu ve yaklaşık 180 kişinin çalıştığı Nova Plastik işyerinde, sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube tarafından hızlı bir şekilde örgütlenme çalışması yapılmış ve günler içerisinde çoğunluk tespiti için yeterli sayıya ulaşılmıştır. Ardından, 31 Mayıs Salı günü de yetki için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuştur.

Nova Plastik işvereni ise, Anayasal bir hak olan örgütlenme hakkına saygı göstermeyerek sendikamıza üye olan öncü işçileri işten çıkarma yolunu seçmiştir. Bunun üzerine İstanbul 1 Nolu Şubemiz tarafından işyeri önünde eyleme başlanmış ve ardından direniş çadırı kurulmuştur.

11 Haziran tarihinde ise Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda direniş alanını ziyaret ederek direnişteki üyelerimiz ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı ve yönetimi ile biraraya gelerek değerlendirmelerde bulundular. Direniş alanındaki ziyarette ayrıca Trakya Şube Başkanımız Mehmet Kaya, bölgede örgütlü olduğumuz işyerlerinden üye ve temsilcilerimiz ile sendikamız Eğitim Uzmanları  Erhan Kaplan ve Esra Keskin de yer aldı.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda direniş alanında yaptığı konuşmasında Nova Plastik işvereninin işçilerin örgütlenme hakkına saygı duymasını ve bir an önce işten çıkarılan işçilerin işbaşı yaptırılarak çalışma barışının yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Sözlerinin devamında, Petrol-İş’in hiçbir zaman mücadeleden imtina etmediğini söyleyen Recepkethüda, işverenin uzlaşmaz tavrını sürdürmesi halinde sendikal mücadelenin Nova Plastik işyerinde yükselerek devam edeceğinin altını çizdi. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz sözlerini direnişteki Nova Plastik işçilerine başarılar dileyerek ve Petrol-İş Sendikası’nın her zaman yanlarında olacağını belirterek sonlandırdı.