Novamed’de işçiler greve çıkıyor

26.09.2006
ALMAN KÖKENLİ, TIBBİ MALZEME ÜRETİCİSİ FİRMA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE YANAŞMIYOR

6 aydır anlaşma sağlanamayan
Novamed’de işçiler yarın greve çıkıyor…

Sendikamızın Mersin Şubesinde örgütlü, Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren, yabancı sermayeli olan ve diyaliz hastalarına set üreten Novamed GmbH firması işçileri yarın, (26.09. 2006) saat 10.00’dan itibaren greve çıkıyor. Sendikamızın iki yıl önce örgütlenme çalışmalarına başladığı ve örgütlendiği bu işyerinde, işveren temsilcilerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 6 aydır anlaşma sağlanamadı. Novamed GmbH firmasında toplam 300 işçi çalışıyor.

Genel Merkezi Almanya’da olan, çok uluslu tıbbi cihaz üreticisi  Fresenius Medikal Care’a (FMC) bağlı olarak Antalya’da faaliyet gösteren Novamed işyerinde, 19 Nisan 2006 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi sürecinde, sendikamızın gösterdiği tüm iyi niyetli çabalara karşın işverenin uzlaşmaz tutumu sürdü. Sendikamız, TİS görüşmelerinin her oturumunda esnek davranmasına rağmen, Novamed temsilcileri inatçı tavırlarını sürdürdüler. Firma yönetimi bir yandan da bu süreçte Petrol-İş üyelerini sendikadan istifaya zorlayarak işçilere baskı uyguladı, işçilerin sendikada örgütlenmelerini engellemeye çalıştı.

Novamed işvereninin sendikalaşmaya karşı ısrarlı tavır ve tutumu nedeniyle anlaşma olanağı bulunamaması üzerine uyuşmazlık başvurusunda bulunulmuş ve 11 Ağustos 2006 tarihinde grev kararı alınmıştı. Takip eden süreçte de herhangi bir anlaşma zemini bulunamadığından 26 Eylül 2006 tarihi itibariyle grev uygulama kararı alınmıştı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Petrol-İş Sendikası