• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş Genel Kurulu görüşüldü

Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplandı

Petrol-İş Olağanüstü Başkanlar Kurulu, önümüzdeki ay Ankara'da yapılacak Türk-İş Genel Kurulu'nu görüşmek üzere sendika genel merkezinde  toplandı.
15.11.2011

Petrol-İş Olağanüstü Başkanlar Kurulu, önümüzdeki ay Ankara'da yapılacak Türk-İş Genel Kurulu'nu görüşmek üzere 14 Kasım'da sendika genel merkezinde toplandı.

Başkanlar Kurulu'nda, 8-9-10-11 Aralık'ta Ankara'da yapılacak Türk-İş Genel Kurulu tartışılıp değerlendirildi. Sendikal Güç Birliği Platformu'nun 19 Kasım'da Ankara'da, 26 Kasım'da da İstanbul'da yapacağı toplantıların da değerlendirildiği Başkanlar Kurulu'na Petrol-İş şube başkanları ve denetim kurulu üyeleri katıldı.

Sendikal Güç Birliği Platformu'nun İstanbul, Lüleburgaz, Bursa, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Ordu toplantılarının da değerlendirildiği Başkanlar Kurulu'nun ana gündem maddesini önümüzdeki ay yapılacak olan Türk-İş Genel Kurulu oluşturdu.

Emek hareketinin dibe vurduğu, Türk-İş'in kamuoyunda olumlu bir imajının kalmadığı bir dönemde  oluşan Sendikal Güç Birliği Platformu'nun sendikal harekette yeni bir umut yarattığına dikkat çekilen Başkanlar Kurulu'nda, Petrol-İş Sendikası'nın da bu oluşum içinde üstlendiği misyonu hiç ödün vermeden, kararlı bir şekilde  yerine getireceği bildirildi.

Türk-İş'in emek hareketine öncülük edemediğini, Sendikal Güç Birliği Platformu'na bölgelerden sempatiyle bakıldığını belirten  Başkanlar Kurulu üyeleri Petrol-İş'in Türk-İş içinde, sendikal harekette lokomotif olduğunu bildirerek, işçi sınıfı mücadelesinde, sendikal harekette Petrol-İş'ten beklentilerin yüksek olduğunu, Petrol-İş'in de bu misyonunu yerine getirmesi gerektiğini bildirdiler.

Başkanlar Kurulu'nda ayrıca sendikamızca depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası da görüşüldü.