Öncü Plastik işyerimizde TİS imzalandı

13.06.2007

BASIN BİLDİRİSİ13 Haziran 2007Öncü Plastik İşyerinde örgütlenme çalışmasına Haziran 2006 tarihinde başladığımız ve yıl sonuna kadar süren çalışmalar neticesinde 21.02.2007 tarihinde yetkili olarak Toplu iş sözleşmesine oturduğumuz ve 30.05.2007 tarihinde toplu iş sözleşmesi imzaladığımız işyerinde Sözleşmenin 1. yılında ücretlere asgari ücretle çalışman ve 600 YTL altındaki ücretlere, önce 600 YTL’ ye çektikten sonra 102.5 YTL zam, 600 YTL ile 1025 YTL arasındaki çalışanlara 102.5 YTL , 1025 YTL üzerindeki ücretlere % 10 zam yapıldı.İdari ve Sosyal maddelerden yeni ilaveler yapıldı. Çalışanlarımızın aleyhinde olan yeni iş yasasından hiçbir madde toplu iş sözleşmesine konulmadı. Ortalama 707 YTL olan çıplak ücretler 814. YTL’ye, 883 YTL olan giydirilmiş ücretler 1074 YTL’ye getirilmiştir. Ayrıca ihbarların son kademesine 2 hafta, izin kademelerine de 1’er gün ilave edilmiştir.Genel olarak yıllık % 23 civarında bir getiri sağlanmıştır.Burada amacın ilk sözleşmenin tarafları germeden barış içinde bağıtlanması idi bizde bunu yaptık. Yeni örgütlendiğimiz yerlerin tüm sözleşmeleri barış ve huzur içinde bitmiştir.200’ ye yakın sendika üyemizi kapsayan bu sözleşme , sendikamıza, işyerimize ve tüm çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.SaygılarımızlaPetrol-İş Sendikası GebzeŞube BaşkanıSüleyman Akyüz