MANİSA'DA STANDARD PROFİL EGE İŞÇİSİNİN ÖRGÜTLENME İRADESİ SÜRÜYOR:

Organize Sanayi'de yanan demokrasi ateşi artık daha güçlü

Manisa'da bulunan Standard Profil Ege işyerinde örgütlenme mücadelesi sırasında işten çıkarılan işçilerin fabrika önünde kurdukları direniş çadırı, işçi ailelerinin, içerideki işçilerin, emek dostlarının akınına uğruyor. Petrol-İş yönetimi önümüzdeki günlerde Manisa'daki faaliyetlerini artıracak, güçlendirecek çalışmalar planlıyor.

Örgütlenme Servisi
27.05.2013

Manisa'da faaliyet yürüten Standard Profil Ege işyerinde Petrol-İş'in örgütlenme mücadelesi devam ediyor. Birkaç yıl içinde büyük gelişme kaydeden işyerinde ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere yeter diyerek Petrol-İş'te örgütlenmeye başlayan yüzlerce işçi uzun bir süredir işletme yöneticilerinin sistematik baskılarına maruz kalıyorlar. Temel insan hakları olan sendikal haklar ağır bir biçimde ihlal ediliyor. Başta fabrika müdürü Zekeriya Sabahattin Karabulut olmak üzere işletme yöneticileri sendika üyelerini zorla notere götürerek istifaya zorlama, işten çıkartma, özel odalarda tehdit etme gibi birçok yöntemi kullanarak işçilerin sendikalaşma yönündeki güçlü iradesini kırmaya çalışıyorlar.

Fabrikanın önünde kurulan direniş çadırında ise işten çıkartılan işçiler ailelerinin, işyerinde kalan arkadaşlarının ve ziyaretçilerin yoğun desteğiyle direnişlerine devam ediyorlar. Standard Profil Ege işçileri Manisa Organize Sanayi'nin orta yerinde bir demokrasi ateşi yakmış durumdalar ve giderek kentin gündeminde önemli bir yer ediniyorlar. Yapılan tüm baskılara karşın Petrol-İş yeni üyeler kazanmaya devam ediyor ve örgütlenmede sonuç almaya doğru ilerliyor.

Sendikal haklara saygı gösterilsin

Aynı şirkete ait Düzce fabrikası için toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği bir dönemde yaşanan bu gelişmeler karşısında Petrol-İş Sendikası herşeye karşın diyalog çağrısında bulunuyor ve Manisa'daki yöneticilere hak ihlallerine son vermeleri için gerekli hukuksal çalışmaları yürütüyor. Düzce Standard Profil işçilerinin uzun uğraşlardan sonra kazandıkları toplu sözleşme hakkını Manisa için de sağlamak yegâne hedef. Şirketin bu tutarlılıktan uzak, anlaşılmaz ve diyaloğa kapalı tutumu sendikanın hem Manisa hem de Düzce'deki üyeleri için kabul edilemez bulunuyor. Standard Profil maalesef, İspanya'dan Çin'e kadar yatırımları bulunan küresel düzeyde bir firmadan beklenen, sendikal haklara saygılı ve olgun endüstri ilişkileri politikası izlemiyor ve bu anlamda ciddi bir prestij kaybına da uğraması kaçınılmaz görünüyor.

Manisa'daki tüm gelişmeleri yakından izleyen Petrol-İş, uzun yılların verdiği deneyimle ciddi bir sendika olmanın gerektirdiği olgunlukla davranmaya devam edecek. Ama aynı zamanda Standard Profil Ege'de insan hakları ihlallerine son vermeye ve burada yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturmaya da bir o kadar kararlı. Petrol-İş yönetimi önümüzdeki günlerde Manisa'daki faaliyetlerini daha da artıracak, güçlendirecek çalışmalar planlıyor.

Sonuçta Manisa'da işçinin ve sendikanın iradesi güçlenerek sürüyor.Örgütlenme Servisi

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...