• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Örnek bir işçi, örnek bir üye: Mehmet Ali Çolak

TİS yetkimiz olmayan Aygaz'da yıllarca tek başına sendika aidatını ödedi.
21.05.2010

O, Aygaz'da çalışan ve İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevi de yapan bir sendikalıydı. Aygaz işyerinde sendikamızın toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi düşmüş, bu işyerinde sadece O kalmıştı.
O, ne toplu iş sözleşmesi yapılacak da ücretinde, sosyal haklarında artış olacak diye bekledi. Ne de 'Bu işyerinde hiç sendika üyesi kalmadı, ben niye hala Petrol-İş'e üyeyim, niye hala aidat ödüyorum' diye düşündü.
Sendikamızın TİS yetkisi olmayan Aygaz işyerinde O, yıllarca sendikası Petrol-İş'e aidatını ödedi, hem de getirdi elden ödedi.
Petrol-İş de Mehmet Ali Çolak'ın sendikasına olan bu güven ve bağlılığına kayıtsız kalamazdı. İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Reşat Tüysüz kendisine, Petrol-İş Sendikası'na çeşitli kademelerde yaptığı hizmetlerden dolayı bir teşekkür plaketi hazırlattı.
İstanbul 1 Nolu Şubemizde yapılan törende, Çolak'a plaketini ise Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak verdi. Büyükkucak da Mehmet Ali Çolak'a, sendikal harekete yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür etti, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.