• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

9 Mart'ta açlık grevine başlamıştı

Öztaşkın, Ercan İpekçi'yi ziyaret etti

TGS üyelerine ve sendikaya yönelik baskıların sona erdirilmesi amacıyla 9 Mart'ta A.A.Genel Müdürlüğü önünde açlık grevine başlayan TGS Başkanı Ercan İpekçi'yi Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül ve Şube Başkan Yardımcısı Sabri Polat ziyaret ederek mücadelesine destek verdiler.

Basın Servisi
12.03.2012

Anadolu Ajansı'nda çalışan TGS üyelerine ve sendikaya yönelik baskıların sona erdirilmesi amacıyla 9 Mart'ta A.A.Genel Müdürlüğü önünde açlık grevine başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi'yi 11 Mart Pazar günü, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül ve Şube Başkan Yardımcısı Sabri Polat ziyaret ederek, İpekçi'nin mücadelesine destek verdiler. İpekçi ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Burada gerçekten, mezalim var. Baskı var. Buradaki baskılara dikkati çekmek için başka çarem kalmadı. Bir selam veriyorum Başbakana... Yaptığı açıklamada AA’daki bu baskıların sebebini ikrar etti” dedi. Başbakanın, TGS’nin ulusal ve uluslararası alanda sürdürdüğü basın özgürlüğü kampanyasından rahatsız olduğnu belirten İpekçi, "Başbakan, burada bizden, AA çalışanlarından intikam almaya çalışıyor. Ama biz bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. İpekçi taleplerini ise şöyle sıraladı:

1) Anadolu Ajansı’nda Türkiye Gazeteciler Sendikası Üyelerine yapılan istifa baskıları sona ermelidir. Baskıyla Sendikadan istifa eden Üyelerimizin geri dönüşleri engellenmemelidir.

2) Anadolu Ajansı’nda çalışan Üyelerimize yönelik sürgün, görev değişikliği, işten atma tehdidi, rıza dışı tayinler, uygunsuz savunma talepleri gibi her türlü baskı ve mobbing uygulamasına son verilmelidir.

3) Anadolu Ajansı’nda “stajyer”, “kaşeli”, “hizmet alımı”, “yurt muhabiri” adları altında yıllardır sigortasız olarak çalıştırılan personelin kadroları verilmeli, sigortaları yaptırılmalıdır.

4) Anadolu Ajansı’na yeni alınan personelin Sendikaya kendi özgür iradeleriyle üye olma ya da dayanışma aidatı ödeme talepleri engellenmemelidir.

5) Anadolu Ajansı’nda işlerin kısmen ya da tamamen taşeron şirketlere yaptırılması uygulamasından vazgeçilmelidir.

6) Anadolu Ajansı işyerlerinde Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticileri ve temsilcilerinin duyuru dağıtma, üyelerle görüşme gibi yasal sendikal faaliyetleri engellenmemelidir.

7) Anadolu Ajansı’ndan haksız yere tazminatsız olarak işten atılan Üyelerimizle anlaşma yoluna gidilmeli, ya hak ettikleri kıdem tazminatları ödenmeli ya da işe geri dönüşleri kabul edilmelidir.

8) Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın kendi iç sorunlarıyla ilgili olarak başlatılmış olan demokratik sürecin Anatüzük hükümlerine göre işleyişine herkes saygı göstermelidir.