• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Öztaşkın, sendikaları mücadeleye davet etti

BURSA HALK MECLİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ

“İŞTEN ATILMALARA SON” MİTİNGİ:

Öztaşkın, sendikaları mücadeleye davet etti

Kriz gerekçesiyle 60 bini aşkın işçinin işini kaybettiği Bursa’da, 11 Ocak Pazar günü yapılan mitingde işten atmalar protesto edildi. Türk-İş, KESK, siyasi partiler, sendika ve demokratik kitle örgütlerinin de içinde oldu

11.09.2009

BURSA HALK MECLİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ

“İŞTEN ATILMALARA SON” MİTİNGİ:

Öztaşkın, sendikaları mücadeleye davet etti

Kriz gerekçesiyle 60 bini aşkın işçinin işini kaybettiği Bursa’da, 11 Ocak Pazar günü yapılan mitingde işten atmalar protesto edildi. Türk-İş, KESK, siyasi partiler, sendika ve demokratik kitle örgütlerinin de içinde olduğu Bursa Halk Meclisi tarafından düzenlenen mitinge sendikamızın Bursa, İzmir, Aliağa ve Bandırma şubeleri yoğun bir katılım gösterdi.

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ın da katılarak destek verdiği mitinge, Bursa, İzmir, Aliağa ve Bandırma şubelerimizde örgütlü Petrol-İş üyesi işçilerin kitlesel katılımı Bursa kamuoyunda sevinç ve takdirle karşılandı. Mitinge KESK Genel Başkanı Sami Evren de katıldı.

Osmangazi Metrosu’nda toplanan işçi ve emekçiler buradan Bursa Kent Meydanı'na doğru yürüdüler. Yürüyüş boyunca sık sık “Krizin faturası patronlara”, “İşten çıkartmalar durdurulsun” sloganları atıldı. Mitingde önce işçiler konuşma yaptı. Oyak Renault’tan çıkarılan Alper Kiraz, Çağlar Holding'e bağlı Nergis Tekstil'de işten atılan Murat Keskin ve bir başka Renault işçisi Hikmet Sarıoğlu birer konuşma yaptılar.

İşçiler, bugüne kadar üretim rekorları kırdıkları fabrikadan kriz gerekçesiyle işten atıldıklarını belirterek, her geçen gün ağırlaşan çalışma koşullarına boyun eğdiklerini, bütün fedakarlığa rağmen işten atılmaktan kurtulamadıklarını söylediler. İşten atılan işçiler, çalışmayı sürdüren arkadaşlarına seslenerek, “Bizi işten atanlar sizi de işten atabilirler. Buna karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Tüm bu olup bitenlere karşı sessiz kalmamalıyız” dediler.

Siyasal mücadele başlatılmalı

Bursa mitingine katılarak işçilere destek veren sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ise yaptığı konuşmada, “Artık sızlanmanın zamanı değil, mücadeleyi yeniden örgütlemenin zamanı” dedi. Öztaşkın, emek örgütleri ve emekten yan siyasi partilerin birlikte siyasal mücadeleyi başlatmalarının zamanının geldiğini söyledi.