• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Öztaşkın Türk-İş Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın Türk-İş Genel Başkanlığına adaylığı ile ilgili soL Haber'de bugün çıkan "Öztaşkın Türk-İş Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı" başlıklı haberi yayımlıyoruz.
03.12.2011

Sendikal Güç Birliği Platformu, Petrol-İş sendikası genel başkanı Mustafa Öztaşkın'ın 8-11 Aralık tarihlerinde yapılacak Türk-İş genel kurulunda genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Türk-İş 21. Genel Kurulu 8-11 Aralık tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Genel kurulda Türk-İş'in yeni yönetimi de belirlenecek.

Türk-İş'e bağlı 10 sendikanın oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) bugün, Türk-İş genel başkanlığı için adaylarının Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın olduğunu açıkladı. Platformun açıklamasında, “Türkiye’nin örgütlülük ağı en yaygın ve en geniş tabana sahip işçi örgütü olan Türk-İş’in 21. Genel Kurulu ülkemiz emek hareketinin geleceği adına tarihi bir dönemeç olmaya aday” olduğu söylendi. Türkiye’de hem toplumsal hareketlerin hem de sendikal hareketin sürekli kan ve güven kaybederek çekilebileceği en son sınıra kadar çekildiğinin söylendiği açıklamada, “Türkiye sendikal hareketinin en büyük örgütü Türk-İş de bu tarihi kırılma anında gerçek bir yol ayrımına gelerek artık ya hep ya hiç kavşağına varmıştır” denildi.

“Ne söz bitti ne eylem”
SGBP'nin açıklaması şu şekilde devam ediyor: “Umutların kırıldığı, gözlerin bu karanlığa tam da alışmaya başladığı bir anda 'ne söz bitti ne eylem' diyerek karanlığı aydınlatan o ilk işaret fişeğini yaktık. Türkiye işçi sınıfının yıllardır özlemini duyduğu güçlü bir birlikteliği inşa ettik ve Türk-İş üyesi sendikalar olarak Sendikal Güç Birliği Platformu’nu büyük yürüyüşümüzün ilk adımı olarak ilan ettik.”

Türk-İş yönetiminin toplumun ve emek hareketinin acil ihtiyaçlarına yönelik hiçbir çaba harcamadığının belirtildiği açıklamada, Türk-İş'in mücadele başlığı olarak başa yazması gereken konular şu şekilde sıralandı:

devamı için;