• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Öztaşkın'ın adaylığı CNN Türk'te

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın adaylık açıklaması CNN TÜRK'te yer aldı. Haberin kısa videosunu yayımlıyoruz.
02.12.2011

Türkiye'nin en büyük örgütlü güçlerinden Türk-İş Genel Kurula hazırlanıyor. İş başındaki Mustafa Kumlu yönetiminin işçileri temsil etmediği iddiasıyla rahatsızlıklarını dile getiren 10 sendika, platform oluşturdu. Kumlu ile yarışacak adayları ise Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın.

Genel Kurula giden Türk-İş, yeni yönetimini belirleyecek. Tekel işçilerinin eylemleri sırasında izledikleri tutum ile işçilerin tepkilerine maruz kalan, büroları ve genel merkezi işçilerce işgal edilen Türk-İş, ikiye bölündü.

Genel Başkan Mustafa Kumlu'ya karşı yarışacak olan Mustafa Öztaşkın, "İşçilerin sorunlarının dile getirilmediğini, sahiplenilmediğini düşünüyoruz. Biz her şeyi değiştirmeye talibiz" diyerek adaylığının gerekçesini açıkladı.

 

 

Genel Kurula günler kala Türk-İş'te sular ısınmaya başladı. Mustafa Kumlu'ya karşı yeni bir aday çıktı. Türk-İş'e bağlı Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın.

Öztaşkın, konfederasyondaki yarışı "Türk-İş Genel Başkanlığına aday olacağım. Bağımsız adaylar olmazsa, 2 listenin yarışı şeklinde bir genel kurul olacak" diye anlattı.

Aslında Türk-İş içindeki bölünme yeni değil. Sürecin fitilini 78 günlük Tekel eylemi ateşledi.

Öztaşkın, "Tekel süreci kırılma noktalarından bir tanesidir ama tek değildir; uzun süredir izlenen politikalar özellikle sosyal devletin tasfiyesi, işçi hak ve özgürlüklerinin bir türlü yerleşmemesi... Bunlara göz yuman bir anlayış sergileniyor" diyerek, Kumlu yönetimine yönelik eleştirilerini sıralıyor.

devamı için: