• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Panel

25.06.2008

Şubemiz Konferans Salonunda, 25.06.2008 Tarihinde, Horozgediği Köyü yakınlarında ENKA şirketi tarafından kurulmak istenen kömüre dayalı termik santral için bilgilendirme panel düzenlendi.

Panele; Prof. Ümit ERDEN (Ege Ünv.Çevre Sorunları Araştırma Müd), Av. Berrin ESİN KAYA (Çağdaş Hukukçular Derneği), Dr. Oya OTYILDIZ (İzmir Tabib Odası), Şeref SOFUOĞLU (Menemen Ziraat Odası Başkanı), Melih ERGEN (Yeşiller Partisi eski Gn.Bşk.Yrd:) katıldılar.

Katılımcılar; bölgede zaten var olan ağır sanayi kuruluşlarının çevreyi yeterince kirlettiğini, termik santralin kurulmasıyla bu bölgenin artık yaşanması zor bir yer olacağını belirttiler. Kömüre dayalı termik santralin, çıkan baca gazları, ekilebilir alanlara zarar verirken, bir yandan da havada asılı kalan ve solunum yoluyla aldığımız partiküllerin insan sağlığını ciddi olarak tehdit ettiğini belirtiler. Burada bir termik santral yapmak, bu bölgede tarım yapmaktan, zeytincilikten, turizm den, yani yaşamaktan vazgeçmek demektir dendi. Katılımcıların önemle üzerinde durdukları, "eğer yaşam hakkımıza sahip çıkmak istiyorsak, yapılacak olan termik santrale hayır demeliyiz" oldu ve konuya duyarlı herkesi

29 Haziran'da Gencelli'de yapılacak olan Termik Santrale Hayır Mitingine destek vermeye çağırdılar.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Foça Belediyesi, Yeni Foça Belediyesi, Menemen Belediyesi ve Helvacı Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek olan Termik Santrale Hayır Mitingi'ne tüm üyelerimizin, duyarlı yurttaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz.