• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Pas South’da Mücadelemiz Zafere Ulaşana Kadar Sürecek

Trakya Şubemiz öncülüğünde sendikamıza üye olan ve sendikalaştıkları için işten atılan Pas South işçilerinin fabrika önündeki direnişi sürüyor.

23.02.2022

Pas South Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde kurulu uluslararası sermayeli bir şirket. Özellikle beyaz eşya firmalarına üretim yapan Pas South işyerinde çalışan işçiler düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı, en temel hakları olan örgütlenme hakkını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardı.

Ancak Pas South işvereni, işçilerin en temel hakkı olan ve Anayasa ile güvence altına alınan sendikalaşma ve örgütlenme hakkına saygı göstermeyerek, sendikalaşan işçileri işten çıkarma yoluna başvurdu.

Bugün itibariyle Pas South işyerinde, toplamda 19 üyemiz işten çıkarılmış durumda. Ancak şubemizin kararlılığı, üyelerimizin direnci ile fabrika önündeki direnişimiz sürüyor. Pas South’da çalışan üyelerimiz haftanın 6 günü, fabrika önündeki mücadelelerine devam ediyorlar.

Direnişlerinin 7. gününde olan Pas South işçileri sendikalaşma haklarına saygı gösterilerek bir an önce Petrol-İş ile masaya oturulmasını ve sendikalaştıkları için işten çıkarılanların geri alınmasını talep ediyorlar.