Petkim İşyerinde Açıklama

01.10.2018

Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu PETKİM işyerinde 1 Ekim itibariyle girilen planlı bakım duruş öncesi, sabah işe giriş saatlerinde Petkim B kapısında açıklamalarda bulunuldu.

Aliağa Şubemiz, PETKİM işyerinin 1 Ekim itibariyle gireceği Planlı Bakım Duruşu hakkında birçok kez açıklamalarda bulundu. Duruş öncesi yaşanan ve sonrasında yaşanacak olan olası sıkıntılara değinilerek, sıklıkla gerekli uyarıları işverene yaptı. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen PETKİM işyerinde gerekli önlemler alınmamış, sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmamıştır.

Şube Başkanımız Ahmet Oktay Petkim B kapı önünde yaptığı açıklamada planlı bakım duruşuna değinerek; "1 Ekim 2018 tarihi itibariyle planlı bakım duruşu sürecine girmiş bulunmaktayız. Olmazsa olmazımız; İş Sağlığı ve Güvenliği konusu ile ilgili hassasiyetimizi her toplantıda belirttik. Planlı bakım duruşu bizim üzerimizden yapılmalıdır. Bu bizim işimizdir. İşletmeleri, bakımları biz biliyoruz. Maalesef işveren buna uygun davranmıyor.” diye konuştu.

Petrokimya bilmeyen ve bu konuda yetkin olmayan kişilerle bu süreci götürmeye çalışan işveren yetkililerine seslenen Ahmet Oktay: “Bu süreci yetkin olmayan kişilerle götürme konusunda ısrar etmeye devam ederlerse İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yaşanacak olan herhangi bir olumsuzluktan işveren yetkilileri sorumludur.” dedi.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak işverenin esnek çalışma konusunda ısrarına karşı da gerekli her türlü tavrımızı koyacağımızı belirtiriz.

GRİPİN İLAÇ İŞYERİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI

İstanbul 1 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu İstanbul-Avcılar'da faaliyetlerine devam eden ve yıllardır Petrol-İş'in örgütlülüğünü sürdürdüğü Gripin İlaç A.Ş. işyerinde 28 Kasım’da başlayan grev sona erdi. Sendikamızın İstanbul 1 Nolu Şubesi kapsamında örgütlü olduğu ve 83 üyemizin çalıştığı Gripin İlaç A.Ş. işyerinde, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine  28 Kasım’da greve çıkılmıştı. 28 Kasım’da başlayan grev 7 Aralık Cuma günü tarafların genel merkezimizde biraraya gel...