• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim'de Açıklama Yapıldı

17.08.2017

Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu Petkim işyerinde 17 Ağustos Perşembe günü Aliağa Şube Yöneticilerimiz tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamanın tam metni aşağıda yer almaktadır; 

Basına ve Kamuoyuna...Basına ve Kamuoyuna...

Petkim İşyerimizde bazı yöneticilerin tutum ve davranış bozukluğu içerisinde olduklarını ve bu yöneticilerin bu tür davranışlarının gözden geçirilmesi gerektiğini önceki açıklamalarımızda belirtmiştik. Bugün bir kez daha uyarıyoruz. Bu tür yönetim anlayışı iş barışını ve iş huzurunu bozacak en büyük etkenlerdir. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası gerçek anlamda suçlu olanlar haricinde hiçbir suç unsuru tespit edilmemiş 25/2'den iş akitleri fesh edilen arkadaşlarımızın derhal işe iadelerini talep ediyoruz. Bu anlamda çeşitli bahaneler gösterilerek iş akdi fesh olmuş ve şu ana kadar herhangi bir tutuklama olayı yaşamamış arkadaşlarımızın işe iadelerini sağlama adına bundan sonraki süreçte Petrol-İş Sendikası ve Türk-İş Konfederasyonu olarak bu hukuksuz uygulamanın ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.

Buradan Petkim İşverenini ve SOCAR Yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Sendika üyesi personele farklı, kapsam dışı personele farklı uygulama yapamazsınız. Bunun adı çifte standarttır. Ayrıca yapmış olduğunuz bu uygulama TİS ihlalidir. TİS 23/6. Maddesi bu konuda çok açıktır.

Bundan dolayıdır ki bu tür yanlış uygulamalar ortadan kalkana kadar Petkim İşyerimizde iş barışının olması mümkün gözükmemektedir. Buradan bir kez daha basına ve kamuoyuna önemle bildiririz.

           Saygılarımızla

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi

       Yönetim Kurulu Adına 

        Aliağa Şube Başkanı 

             Ahmet Oktay

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı