TİS'teki tıkanıklık aşıldı

Petkim'de anlaşma sağlandı

2011- 2012 yıllarını ve 2077 Petrol-İş üyesi işçiyi kapsayan Petkim Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağlandı.

BASIN SERVİSİ
26.07.2011

Toplu İş Sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, başta yeni bir iş değerlendirmesi yapılması ve bu iş değerlendirmesine uygun ücret skalasının oluşması, herkesi kapsayacak şekilde iyi bir ücret zammı, 2006 ve sonrası işe girenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle Petkim'de 18 Temmuz 2011 tarihinde eylemler başlamıştı.

Önce yarım gün işe gitmeme ile başlayan eylemlerin 3. gününde sendikamız üyesi işçiler işyerini terk etmeyerek Petkim'de kalmaya başlamışlar, Perşembe gününden itibaren de kapılardan giriş ve çıkışlara müsaade etmeyerek satışları durdurmuşlardı.

24 Temmuz 2011 tarihinde yapılan görüşmelerde hem iş değerlendirmesi hem de bu iş değerlendirmesine bağlı yeni bir ücret sakalası üzerinde anlaşma sağlandı. Böylelikle 2006 ve sonrası işe girenlerin ücretleri iyileştirildi. Genel ücretlere de birinci 6 ay için yüzde 5.5, ikinci 6 ay için yüzde 5. 5, üç ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon oranında zam yapılacak.

Petkim'de çalışan bütün üyelerimizi ortaya koydukları mücadeleden dolayı kutluyor, mücadelemize destek veren bütün emek dostlarına ve sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyulurur.

PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU

Pazartesi, 25 Temmuz, 2011