• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim'de Eylem

PETKİM’DE EYLEM 23.11.2004 SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri ve Petkim Gn. Md. Kenan YAVUZ’un yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren yaklaşık 2 Bin Petkim işçisi ve gece vardiyasından çıkan Tüpraş işçileri Petkim (B) Kapısında basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.
23.11.2004

PETKİM’DE EYLEM 23.11.2004 SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri ve Petkim Gn. Md. Kenan YAVUZ’un yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren yaklaşık 2 Bin Petkim işçisi ve gece vardiyasından çıkan Tüpraş işçileri Petkim (B) Kapısında basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. İşçilere ve basın mensuplarına hitaben konuşan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL;Başbakana buradan sesleniyoruz. SSK’nın Sağlık Bakanlığına devrinin nedeni bizlere daha iyi sağlık hizmeti vermek değildir. Sizin niyetiniz bizlere değil, sağlığı tamamen özel tekellere devredip, sermaye gruplarına hizmettir. Bizlerin ortaya koyduğu demokratik tepkileri çarpıtmaya hakkınız yok. Bizim paralarımızı nereye, nasıl harcadığımıza karar vermek sizin üstünüze vazife olamaz. Tam tersine bizim primlerimizi ve vergilerimizi nereye harcadığınızı sormak hakkına biz sahibiz. İlaç tekellerine kaptıracağınıza SSK’nın ilaç fabrikalarına harcasaydınız paralarımızı.Biz, Aliağa Petkim ve Tüpraş işçileri olarak işyerlerimize nasıl sahip çıktıysak SSK’ya da aynı şekilde sahip çıkacağız. Bu vesile ile Petkim Genel Müdürüne de bir çift sözümüz var. Petkim’e nasıl ve neden atandığınız ortada iken gerçekleri karartmaya çalışmayın. Petkim’i siz kâra geçirmediniz. Petkim’i 38 yıl kim yönetti?. Yıllara göre kârlılık rakamlarını açıklayın kamuoyu görsün gerçekleri.Yakında halka arz ederek satmaya çalışacağınız Petkim –sizin de söylediğiniz gibi- verimli kârlı ve dinamik bir yapıya sahip. THY,TÜPRAŞ ,TELEKOM gibi kuruluşları blok olarak satamayanlar şimdi parça parça satmaya çalışıyorlar. Bunu da halka sermayenin tabana yayılması olarak yutturuyorlar. Bu kuruluşlar mülkiyet olarak halkın malıdır zaten. Sizi canlı yayına çıkaran medya yöneticilerine de sesleniyoruz. Çanak yalayıcılığı yapmayın. Bugün basın açıklamamızı burada yapıyoruz Ege TV vb. TV kuruluşlarının anlayışını protesto etmek için gerekirse onların binalarının önüne gelmeyi de biliriz. Birgün mutlaka gerçekleri söylemek ve yazmak durumunda olan bir medya ülkemizde de olacak dedi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı