Petkim'de Huzursuzluk Artıyor

17.02.2004

PETKİM’DE HUZURSUZLUK ARTIYOR18.02.2004 Özelleştirme kapsamında iki kez iptal ile sonuçlanan ihalenin ardından Petkim’de sıkıntılı günler bitmiyor. Kapsam dışı personelin sürdürdüğü pasif direnişe bugün, Satış Müdürlüğünde yükleme boşaltma işi yapan Taşeron işçileri de katıldı.“Taşeron” işçilerinin sendikaya üye olmalarının ardından Şirket Yönetiminin, “taşeron işçiliğine son vereceğiz” gerekçesi ile işçilerin işten atılmasından sonra, sözleşmesi Şubat ayı sonunda bitecek olan yaklaşık (100) işçi, bu sabah yükleme işi yapmadı.Petkim Çıkış (B) kapısında işçilere yönelik bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL, özetle;“Günde 60-70 ton mal yükleyen ve asgari ücret karşılığında çalışan bu işçilerin talebi nettir: İnsan gibi çalışmak,insan yerine konmak. Bunun için de Örgütlenmek gerekirdi, bu insanlar da onu yaptılar. Bu talep yasaldır, insanidir.Artık taşeron işçiliğinden vazgeçilmelidir. Bu konuda açtığımız dava sürüyor. Bunun sonuçlarına herkes katlanmalıdır.Bu işçilerin yaptığı işleri yine ihaleye çıkarak başka işçilere yaptırmaya kalkışmak suçtur.Hem Petkim Yönetimine , hem de taşeron firmalara buradan sesleniyoruz.Bu iş yapılacaksa, bu işçilerle yapılacak; yıllardır olduğu gibi. Bu işçileri çıkarıp yerlerine başka işçileri alarak bu işi yaptıramazsınız. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.Tedirgin ve öfke dolu işçiler “iş, ekmek yoksa barış ta yok” “ Sendika hakkımız engellenemez” gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.İşçiler, daha sonra işlerinin başına döndüler.