• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

27. Olağan Merkez Genel Kurulu Sona Erdi

Petrol-İş'in Yeni Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar

5 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinde Petrol-İş Sendikası genel merkezinde başlayan 27. Olağan Merkez Genel Kurulu, dün yapılan seçimlerin ardından sona erdi. Yeni merkez yönetiminin belirlendiği seçimlerde genel başkanlık görevine Ali Ufuk Yaşar seçildi.

07.09.2015

5 Eylül Cumartesi günü Petrol-İş Sendikası genel sekreterliği görevi yapan Ali Ufuk Yaşar'ın toplantıyı açmasıyla başlayan Genel Kurul, daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Genel Kurul'da açış konuşmasını Genel Başkan Mustafa Öztaşkın'ın yapmasının ardından Divan üyelerinin seçimine geçildi.

Divan üyeliğine eski yöneticilerden Adnan Özcan, Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, İzmir Şube Başkanı A.Gani Gündoğdu ve eski İstanbul 1 No'lu Şube Disiplin Kurulu Üyesi Şirin Akay seçildi.

Genel Kurul yurt içi ve yurt dışından gelen konukların, delege ve Merkez Yönetim Kurulu adayların konuşmalarıyla devam etti.

Kuruluşumuzun 65. yılı olan 6 Eylül Pazar günü başlayan oylamaların sonucunda Genel Başkanlığa Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterliğe Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterliğe daha önce Trakya Şube başkanlığı yapan Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliğine yine daha önce Batman Şube Başkanlığı yapan Mustafa Mesut Tekik, Genel Yönetim Sekreterliğine ise Düzce Şube Başkanı olan Ünal Akbulut seçildi.

Merkez Denetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu'na seçilen adaylarsa şöyle:

Merkez Denetim Kurulu'na yeniden aynı göreve seçilen Yusuf Ziya Kahyaoğlu, Yavuz Katırancı, Eyüp Kahraman seçildi.

Merkez Disiplin Kurulu'na ise Gültekin Öztemel, Hasan Akçay, Asım Çavuşoğlu seçildi.

Genel Kurul, önceki ve yeni göreve seçilen yöneticilerin, beraber yaptıkları birlik ve beraberlik çağrısıyla sona erdi.