‘Petrol-İş’ten çok şey öğrendik’

Sendikamız 26. Olağan Merkez Genel Kurulu’na "Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası” yönetim kurulu üyesi sanatçı Mehmet Ali Alabora da katılarak delegelere seslendi.

17.09.2011

Sendikamız 26. Olağan Merkez Genel Kurul’unun ilk gününde (17 Eylül Cumartesi) “Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası” yönetim kurulu üyesi sanatçı Mehmet Ali Alabora da katılarak delegelere seslendi. 10-11 Eylül tarihlerinde ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdikleri Oyuncular Sendikası deneyimlerini paylaşan Alabora, Petrol-İş sendikasının bu süreçte desteğini esirgemediği belirtti. Alabora’dan içerisinde aktif olarak yer aldığı sürece dair değerlendirmelerini aldık:

“Biz öyle bir yerden geliyoruz ki örgütlülüğü her zaman ya darbeler ile sekteye uğramış, ya kendi organizasyonsuzluğu ile bu işi ileriye götürememiş, ama bir şekilde örgütlülüğünü devam ettirememiş bir yerden, bir sektörden geliyoruz. Büyük bir sektör, çok büyük paraların konuşulduğu bir sektör ve uluslararası işlerin yapıldığı bir sektör. Ama çalışma şartlarının hiçbir uluslararası standarda ve norma uymadığı bir sektör aynı zamanda."

"Çabuk yol kat etmemiz gerekir"

Bizim için Türkiye sendikal mücadelesinin içinde yer almak çok değerli, ama biz eksi ikiden başlıyoruz, bir sendika asgaride ücret üzerinden konuşur, ücret bizim şu an üçüncü sıramızda olabilecek bir konu. Biz bağlı çalışanız ve önce temel çalışma koşullarını talep ediyoruz ki sonra ücreti konuşabilir hale gelelim. Bizim koşarak diğer sendikaların yanına yetişebilmemiz için çabuk yol kat etmemiz gerekir. Bunun içinde yurt içinde ve dışında alanımızdaki sendikalar ile dayanışma ve öğrenme içinde hareket etmeye çalışıyoruz.

Biz sendikamızı kurduktan sonra hemen buraya geldik, Petrol-İş’in kadrosu sağ olsunlar bize bir seminer verdiler, bütün açıklarımızı onlar ile kapattık, ama ne ilginçtir ki bizde bunca olanaksızlığa rağmen onlara bir şeyler aktarabildik. Tabi ki daha çok onlardan öğrendik, dolayısıyla bizim bir an evvel koşarak yetişmemiz lazım, ama şunu hepimiz biliyoruz ki emeğin tarafında olan herkes hep birlikte olmalı, dayanışma göstermeli. Artık başrol dayanışma olmalıdır.”