Petrol-İş’ten Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yardım Eli...!

Bomba ve silahların susmadığı, yeryüzünün kanayan yarası Suriye'de yaşam mücadelesi veren Suriyelilere bir yardım eli de sendikamız tarafından uzatıldı.

29.12.2016

Suriye’deki olaylar sebebiyle sınırın diğer tarafında yaşam mücadelesi veren yüzbinlerce insanın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan malzemeler Türk Kızılayı ve Türkmen görevlilere teslim edildi.

Yıllardır kan, zulüm ve gözyaşlarının bitmek tükenmek bilmediği, bomba ve silahların susmadığı Suriye'de, kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak ve biraz olsun yaralarına merhem olmak için yapılan insani yardımlara, sendikamız da destek verdi.

Petrol-İş Sendikası olarak; battaniye, çocuk bezi ve ıslak mendil gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 2 tırlık yardım malzemesi, 29 Aralık 2016 Perşembe günü, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısında, Azez bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı ve Türkmen görevlilere teslim edildi. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut'u Gaziantep'e götüren uçağın, hava muhalefeti sebebiyle geri dönmek zorunda kalması neticesinde Genel Merkez Yöneticilerimizin yer alamadığı organizasyona, Adana Şube Başkanı Abdülmecit Dönmez, Şube Başkan Yardımcısı Cemalettin Çetinkıran, Adıyaman Şube Başkanı Ali Tirpan, Mersin Şube Başkanı Y.Murat Marangoz, Şube Başkan Yardımcısı İlyas Bilgin, Şube Başkan Yardımcısı (mali) Hüseyin Şimşek katıldılar.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, konuyla ilgili verdiği mesaj:
“Suriye'de 2011 yılında, baskıcı Esed rejimine karşı başlayan muhalif hareketler, rejim güçleri tarafından şiddet kullanılarak bastırılmaya çalışılmış, devamında çıkan iç savaş ise günümüzde emperyal güçlerin iktidar mücadelesi haline gelmiştir. Bu mücadele içerisinde, her zaman olduğu gibi en fazla zarar gören, masum sivil halk, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmaktadır.

Savaş bölgesinden tahliye edilerek veya kendi imkanlarıyla kaçarak güvenli alanlara sığınan sivilleri ise, açlık ve sefalet karşılamakta, günlük yaşamdaki en ufak ihtiyaç maddesine dahi muhtaç hale gelmektedirler. Bu tür durumlarda, sivil toplum kuruluşlarına daha çok görev düşmekte, bu ihtiyaçların kısmen dahi olsa karşılanabilmesi için yardım organizasyonlarına hız vermeleri gerekmektedir.

Suriye genelinde barış koşullarının sağlanması ve daha fazla kan dökülmeden bu savaşın nihayete ermesi en büyük dileğimizdir. Bugün gelinen aşamada, Türkiye, Rusya ve İran'ın katkılarıyla bir ateşkes sürecine gidiliyor olması ümit vericidir. Kalıcı barışın en kısa sürede sağlanması için, tüm tarafların çaba sarf etmesi gerektiği ortadadır.

Bu süreçte; ülke olarak mazlumun yanında olmak, elimizden geldiğince insani ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Bu kirli savaşta hayatını kaybeden masum Suriye halkına Allah'tan rahmet diliyoruz. Geride kalanlar için; karşılaştıkları zulmün en kısa sürede sona ermesi, en büyük temennimizdir.”

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu