• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Direnişteki Kadınlara Dayanışma Ziyareti

“Petrol-İş Kadından Selam Getirdik”

Petrol-İş Sendikası çalışanı kadınlar, Özel Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kadrolu olarak çalışırken, sendikalı olduğu için işten çıkartılan ve çoğunluğu kadın olan 98 sağlık işçisini, kurdukları direniş çadırında ziyaret etti.

19.12.2014

Petrol-İş Sendikası'ndan kadınlar, Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçilerinin başlattıkları direnişe  dayanışma ziyaretinde bulundu. Direniş alanında yer alan kadınlarla beraber, “Petrol-İş kadından selam getirdik”, “Direnen kadınlar yalnız değildir”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı.

Bu kararlılık ve inançla mücadeleyi kazanacaksınız

Petrol-İş adına konuşma yapan Nuran Gülenç, “Güvencesiz çalışma biçimlerinde olan esnek, taşeron çalışma, son yıllarda yaygın çalışma biçimlerine dönüştürüldü. Bu alanlarda ise daha çok kadınlar çalışmak zorunda bırakılıyor. 12 gündür sergilediğiniz kararlılık, gözlerinizdeki inanç ile bu direnişi başarıyla sonlandıracağınıza inanıyoruz. Bugün burada dayanışmak için yanınızdayken yarın olduğumuz her yerde sesiniz olmaya devam edeceğiz” dedi.

Maltepe Hastanesi sağlık işçileri kadrolu olarak çalışırken kendilerine gelen mesajla işten atıldıklarını öğrendiler. Dev Sağlık-İş üyesi olan işçilerin yerine hastane yönetimi taşeron işçi almak istiyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu direniş 13. güne girerken, direniş nöbeti 24 saat süreyle devrediliyor.