Petrol-İş Kocaeli Şube 50 yaşında

11.11.2009

Türk-İş’e bağlı Petrol- İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin kuruluşunun 50.yıl dönümü 11.11.2009 günü akşamı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar anma gecesinde yaptığı konuşmada, “ Mücadele geleneğimiz bundan sonrada aynı anlayışla devam edecektir” dedi.

Petro-İş Kocaeli Şubesi’nin kuruluşunun 50.yıl dönümü nedeniyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Türk-İş Mali Sekreteri ve Demiryol- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AKP İl Başkanı Zeki Aygün, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın,Genel Sekreter Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen,Genel Yönetim Sekreteri Mehmet Güray,Bölge Çalışma Müdürü Ethem Şahin,Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar,Tüpraş Genel Müdür Danışmanı Uğur Turhan, Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Osman Balta, Gübretaş Fabrika Müdürü Necdet Barlas,Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı İsmail Kandaz,Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar,İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez,İzmit Belediyesi eski Başkanı Halil Vehbi Yenice, Petrol-İş Sendikası eski yönetici ve temsilcileri ile üyeler ve aileleri katıldılar.

İmkansızlıklar içinde kuruldu
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Petrol-İş Sendikası’nın 50 yıllık tarihini özetleyen fotoğraf sergisi de açıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, sendika şubesinin 1959 yılında imkânsızlıklar içinde merhum Mustafa Biner‘in mücadelesi ile kurulduğunu hatırlattı. Yaşar, “Mehmet Yenice, Muammer Bekaroğlu, Özcan Hun, Mehmet Güray şubemizin başkanlığını yaptılar.1999 yılından bu yanan bu görevi ben yürütüyorum’’ dedi. Yaşar,Petrol-İş Kocaeli Şubesi’nin 1850 üyesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘’Ekonomik ve teknolojik nedenlerle sendikaların üye kaybettiği her ne kadar gerçek olsa da, kimse şüphe etmesin ki, mücadele geleneğimiz bundan sonra da devam edecektir. Amacımız örgütlü toplumun demokrasimize verdiği katkıyı da gözeterek, bölgemizde bulunan işyerlerinde sendikasız ve anayasal haklardan yoksun emekçileri örgütlemek, sendikamıza yeni üyeler kazandırmaktır.”

Yaşar’ın konuşmasının ardından sendikanın Tüpraş eski temsilcilerinden Ünal Akbulut’un yönetmenliğini yaptığı 35 dakikalık Petrol-İş Kocaeli Şubesi’nin öyküsünü anlatan ‘’Elli Damla Bir Yağmur’’ isimli belgesel sinevizyon eşliğinde sunuldu. Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar ,törene katılan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın’a onur plaketi takdim etti.

Daha sonra Petrol-İş Kocaeli Şubesi’nin eski başkanlarına plaketleri verildi. Kurucu Başkan Mustafa Biner’in ödülünü oğlu Muammer Biner, merhum Mehmet Yenice’nin ödülünü kızı Nilgün Yenice, merhum Özcan Hun’un ödülünü yeğeni Metin Birtürk aldı. Genel Yönetim Sekreteri ve Kocaeli Şube eski Başkanı Mehmet Güray ve halen şube başkanı görevini yürüten Ali Ufuk Yaşar'a da birer ödül verildi. Program daha sonra halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.