Pulver Direnişi 100. Gününde

Sendikamızın Gebze Şubesi öncülüğünde başlayan Pulver Kimya Direnişi bugün 100. gününde. 4 Ağustos’ta başlayan mücadele  ilk günkü inanç, kararlılık ve heyecanla devam ediyor.

11.11.2022

Sendikamız Gebze Şubesinin yürüttüğü Pulver Kimya direnişi bugün 100. günü geride bırakıyor. 4 Ağustos’ta başlayan mücadele ilk günkü inanç, kararlılık ve heyecanla devam ediyor.

Bilindiği üzere Gebze Şubemiz öncülüğünde yaz aylarında başlayan ilk örgütlenme girişimleri kısa sürede sonuç vermiş ve aynı kompleks içerisinde kurulu bulunan Pulver, Elastron, Conta, Riva ve Subaşı işyerlerinden ilk olarak Conta Elastik işyerinde çoğunluk sağlanmıştı. Conta Elastik ile başlayan örgütlenme hamlesi son olarak Elastron Kimya’da çoğunluğun sağlanması ve yetkinin gelmesi ile sonuçlanmıştı. Sendikamız şu anda beş işyerinde de yetkiyi almış durumda.

4 Ağustos tarihinde ise Conta Elastik işyerinde örgütlenmenin sekteye uğratılması için üç öncü arkadaşımızın işten atılması ile de fabrika önünde direnişimiz başlamıştı.

Dayanışma Yaşatır

100 gündür devam eden Pulver Direnişi dayanışma ile her geçen gün daha da güçlendi. Petrol-İş tüm örgütüyle mücadeleyi sahiplenerek zafere ulaşması için çaba gösterdi, göstermeye devam ediyor. Bununla birlikte bölgede kurulu sendika, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, emek dostu kurumlar da direniş alanına yaptıkları ziyaretlerle Pulver mücadelesine omuz vermeyi sürdürüyorlar. Ayrıca sendikamızın da üyesi olduğu uluslarararası konfederasyonlar ve Petrol-İş ile dayanışma içerisinde olan sendikalar da gönderdikleri mesajlarla Pulver Direşini güçlendirdiler.

İlk Temas Kuruldu

Bir yandan fabrika önündeki direnişimiz sürerken diğer yandan içeride çalışan üyelerimizin eylemleri de devam ediyor. Her vardiya giriş çıkışlarında fabrika içinde yürüyüş yapan işçiler sık sık, “Atılan işçiler onurumuzdur.”, “Arkadaşım yoksa barış da yok” ve “Arkadaşım gelecek bu iş bitecek” sloganları atıyor.

Direnişle geçen 100 gün içerisinde Petrol-İş, sendika ile masaya oturması için Pulver işverenine sayısız çağrı yaptı. Pulver ve diğer işyerlerinde iç örgütlülüğün her geçen gün güçlenmesi ve Gebze Şubemizin kararlılığı neticesinde Ekim ayı içerisinde işverenle ilk temas kuruldu. İşveren vekilleri ile farklı tarihlerde yapılan iki görüşmede sendikamızın asli ve öncelikli talepleri olan atılan işçilerin geri alınması ve yetki itirazının geri çekilmesi işverene iletilerek bir an önce sözleşme masasının kurulması çağrısı yinelendi.

Fabrika önünde ve içerideki mücadelemiz sürüyor.