• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Recordati İlaç çalışanlarıyla bilgilendirme toplantısı

Recordati İlaç'ta TİS yetkisini almaya kararlıyız

Basın Servisi
09.01.2012

İstanbul 1 Nolu şubemizin iki yıl önce örgütlendiği, Esenyurt'ta faaliyet gösteren, İtalyan sermayeli Yeni Recordati İlaç ve Hammaddeleri A.Ş.  (Yeni Recordati İlaç) işyerinde çalışmakta olan Petrol-İş üyesi işçilerle 8 Ocak'ta Esenyurt, Gala Düğün Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 70 üyemizin katıldığı toplantıda İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Reşat Tüysüz, Şube Başkan Yardımcısı Nihat Can, Hukuk Müşavirimiz Av. Serap Özdemir ve örgütlenme uzmanlarımız da işçilerle birlikte oldu. Toplantıda Recordati işyerinde toplu iş sözleşme yetkisi ile ilgili hukuki süreç değerlendirilirken şube yöneticilerimiz ve uzmanlarımız da üyelerimizden gelen soruları yanıtladılar.

Sendikamız bu işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak 2010 yılı Aralık ayında yetki başvurusunda bulundu. Hala devam eden hukuki süreç temyiz aşamasında. 140 üyemizin çalıştığı Yeni Recordati İlaç firmasında yeni iş başı yapanlarla birlikte üye sayımız her geçen gün artıyor.

2008 yılında yerli sermayeli Yeni İlaç firmasını satın alarak Türkiye'ye giren Recordati, merkezi İtalya'da olan, başlıca Avrupa ülkeleri ve Türkiye'de de iştiraki bulunan, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'nın yeni pazarlarında büyüyen varlığıyla Avrupalı bir ilaç grubu. Yeni Recordati İlaç, geniş yelpazeli ilaç üretimi ve krem, merhem, jel gibi ürünleriyle sektörde önemli pazar payına sahip bir firma.

Sendikamız, hukuki süreç yanında uluslararası ilişkileri ve dayanışmayı da sürdürdüğü Yeni Recordati İlaç firmasında Petrol-İş bayrağını dalgalandırmaya ve bu işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalamaya kararlıdır. Yeni Recordati İlaç işverenini Petrol-İş Sendikası'nı tanımaya ve bu işyerinde bir an önce TİS masasına oturmaya davet ediyoruz.