• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Recticel Grevimiz Sona Erdi

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Recticel Teknik Sünger İzolasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde 3 Haziran tarihinde başlayan grev, 8 Haziran gece geç saatlere kadar yapılan müzakerelerin ardından üyelerimizin sosyal haklar ve ücretler konusundaki taleplerinin karşılanması ile sona erdi.

09.06.2021

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Recticel ile Petrol-İş arasındaki yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri 11 Ocak 2021 tarihinde başladı. İkinci dönem sözleşme görüşmelerinin yürütüldüğü ve  62 üyemizin çalıştığı Recticel'de aylardır devam eden sözleşme görüşmelerden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamamış, bunun üzerine 3 Haziran tarihinde grev uygulaması başlamıştı.

Recticel Grevimizin beşinci gününde, Recticel Yönetimi ile sendikamız arasında yeniden bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Recticel Fabrika Müdürü Ökkeş Özgür Kaya, İK Müdürü Tülin Kuru, İK Yöneticisi Büşra Fidan, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Engin Bedir, Şube Başkan Yardımcılarımız Muhammet Kayar ve Fikret Tiftik (Mali), işyeri temsilcilerimiz Muhammet Şimşek, Kadir Canlı yer aldı.

8 Haziran Salı günü gece saatlerine kadar yürütülen müzakerelerin ardından üyelerimizin sosyal haklar ve ücretler konusundaki taleplerinin karşılanması ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Böylece Grevimiz kazanımla sona ermiş oldu. Taleplerin karşılanması ve grevin kazanımla sonuçlanması üyelerimiz tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.