RECTICEL İŞYERİNDE EYLEM

28.11.2018

Bilindiği üzere 2015 yılında, İstanbul 2 No'lu şubemizin çalışmalarıyla Recticel Teknik Sünger İzolasyon San. ve Tic. A.Ş. işyerinde örgütlenilmişti. Aynı süreçte sendikamız tarafından çoğunluk ve işkolu tespiti için de Bakanlığa başvurulmuş, 30.06.2015 tarihli resmi gazetede de Recticel işyerinin işkolumuzda faaliyet gösterdiği belirtilmiştir. Ancak işveren, 15 günlük itiraz süresi içinde Bakanlığın sendikamız lehine vermiş olduğu işkolu kararına itiraz etmiştir.

İşverenin, işkolu tespitine ilişkin açtığı dava farklı derece mahkemelerde yaklaşık 4 yıldır devam etmektedir. Yargı sürecinin birçoğunda karar sendikamız lehine açıklanmış olmasına rağmen, işveren hukuki süreci uzatma mekanizmasını devreye sokmakta ısrarını sürdürmektedir.

27 Kasım tarihinde Recticel işyerinde çalışan üyelerimiz ve İstanbul 2 nolu şube yöneticilerimiz, işverenin bu tutumuna karşı işyerinde bir eylem yaptı. “İş ekmek yoksa barış da yok”, Sendika hakkımız engellenemez” sloganlarının sıklıkla atıldığı eylemde, Şube Başkanımız Niyazi Recep Kethüda da bir konuşma yaptı. Niyazi Recep Kethüda konuşmasında, işverenin yargı sürecini uzatarak çalışma barışına zarar verdiğini, işçilerin sendikalı olma iradesine saygı duymadığının altını çizdi.

[video:https://youtu.be/O_qWofPruL8