• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

RECTICEL'DE GREV BAŞLADI

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Recticel Teknik Sünger İzolasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde aylardır devam eden müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine 3 Haziran Perşembe günü grev uygulamasına başlandı.

03.06.2021

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Recticel ile Petrol-İş arasındaki yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri 11 Ocak 2021 tarihinde başladı. 62 üyemizin çalıştığı Recticel'de aylardır devam eden sözleşme görüşmelerden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamadı. Özellikle ücret konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden oldu.

Tüm bu gelişmeler üzerine Recticel işyerinde 3 Haziran Perşembe günü grev başladı. Sabahın erken saatlerinde işyerine, “Bu işyerinde grev vardır” pankartı asılmasıyla, üyelerimiz grevlerini coşkuyla ilan ettiler. İstanbul 2 Nolu Şube Yönetimi ve şubemizin örgütlü olduğu diğer işyerlerinden temsilciler de grevin ilk saatlerinde grev alanına gelerek Recticel emekçilerine desteklerini gösterdiler. Grevin ilk saatlerinde kitlesel bir şekilde bir basın açıklaması yapılarak grev kamuoyuna da ilan edilmiş oldu. Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu, Şube Başkan Yardımcılarımız Kamil Keskin ve Teoman Aydınoğlu (Mali) da Recticel işçileri ile dayanışmak için grev alanına gelerek, Recticel emekçilerinin yanında olduklarını gösterdiler.

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Engin Bedir, Kocaeli Şubemize dayanışma dilekleri ve destekleri için teşekkürlerini ilettiler. Bedir, Recticel Grevinin başarıya ulaşması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini, Recticel işçinin asla yalnız kalmayacağını belirtti.