Retunsee Başkanlar Kurulu İstanbul’da Toplandı

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı (Retunsee) Başkanlar Kurulu 3 Kasım Perşembe günü İstanbul’da Petrol-İş Genel Merkezinde toplandı.

07.11.2022

Retunsee Başkanlar Kurulu öncesinde Petrol-İş Sendikası Yönetimini ziyaret eden konuk sendika yöneticileri Petrol-İş Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Bu görüşmede Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan enerji işçileri sendikaları ile işçilerin çalışma koşulları ve genel ekonomik durum hakkında karşılıklı bilgi ve deneyimler aktarıldı. Toplantıya Petrol-İş Yönetiminde Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Salih Akduman, Genel Mali Sekreter Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut katıldı.

Sendikalar arasında karşılıklı bilgi ve deneyim aktarımı toplantısından sonra yapılan Retunsee Başkanlar Kurulu toplantısına Retunsee Başkanlar Kurulu üyeleri Goran Takiç, Süleyman Akyüz, Panagiotis Kontousiadis, Mitja Fabian, Jasna Pipunic ve Retunsee uzmanları katıldı.

Toplantıda Retunsee’nin Güneydoğu Avrupa’daki geçmiş faaliyetleri değerlendirildi. Bölge işçilerinin sorunları ve çözümler üzerinde duruldu.

Yine 2023 yılında bölge işçileri ile yapılması planlanan dayanışma ve eylem günü etkinlikleri, Retunsee Sektör Sekretaryalarının çalışmaları, Retunsee’nin yaklaşan kongresine yönelik çalışmalar görüşülen diğer konular arasındaydı.